Idei de renovare a bucătăriei pe care nu le vei regreta

2

Aceste 7 idei îți vor face bucătăria funcțională și îi vor conferi un aer modern, atemporal – cu alte cuvinte, un stil care nu iese niciodată din trend.

Pe internet și în reviste vedem o mulțime de tendințe de bucătărie, așa că știm că este ușor să te lași dus de val de ceea ce este în vogă, doar ca să fii evocat de alegerile tale de design câțiva ani mai târziu – căci, știm prea bine, tendințele de azi nu sunt cele de mâine.

Cel mai probabil nu îți vei renova bucătăria actuală doar o singură dată. La urma urmei, o renovare completă a bucătăriei aduce cu sine costuri destul de ridicate. Dacă faci, însă, alegerile potrivite, poți recupera aproximativ 62% din investiție dacă te hotărăști să vinzi proprietatea.

Așadar, îți prezentăm cele șapte caracteristici definitorii ale bucătăriei, care îi vor păstra frumusețea, aerul modern și valoarea – toate acestea oferindu-ți o bucurie de durată.

# 1: Albul este culoarea dominantă

Albul este cea mai comercializabilă și populară culoare. Îl vei găsi întotdeauna în topurile de design, la cele mai populare culori de bucătărie. Pur și simplu nu iese din trend vreodată.

De-a lungul istoriei, a fost asociat cu fericirea, puritatea (gândește-te ca Albă ca Zăpada) și cu noi începuturi.

  • Este o culoare strălucitoare care reflectă lumina și face chiar și bucătăriile mici să se simtă mai mari.
  • Este un vis pentru cei care țin foarte mult la curățenie – murdăria nu are unde să se ascundă.
  • Și mai bine, este perfect din punctul de vedere al bugetului și al stilurilor: o culoare standard pentru orice producător, vei găsi dulapuri albe, faianță, contoare, robinete, chiuvete și aparate la orice preț.

Citește și 10 trucuri pentru decorarea livingului cu un buget redus

Și cu un fundal alb, poți fi la fel de conservator sau expresiv pe cât dorești. Până la urmă, este vorba de plăcerea ta, nu doar de dolari și cenți. De exemplu:

  • Adaugă-ți amprenta personală cu mânere din sticlă colorate.
  • Arată-ți obiectele antice, de colecție, pe rafturile deschise sau în dulapurile superioare cu ușă din sticlă.
  • Zugrăvește pereții color, dă viață bucătăriei în ton cu personalitatea ta.

Cu o paletă albă, îți poți schimba părerea despre culoarea vopselei și să nu o mai vezi ca pe un capriciu. Aceste elemente de bază albe vor face ca orice nuanță pe care o alegi să pară fresh și contemporană.

# 2: Lemn masiv pentru pardoseală

Iubirea lemnului este în genele noastre. Instinctele noastre știu că lemnul tare conferă căldură, personalitate și ne face casele confortabile și primitoare. Acesta este motivul pentru care acest „cameleon inteligent” se potrivește bine cu orice stil de bucătărie – de la căsuța casual și contemporanul elegant până la stilul tradițional.

Motive pentru care podeaua din lemn este opțiunea ideală, care nu dă greș:

  • Perfect pentru planuri deschise. Acesta se extinde frumos din bucătărie în camerele alăturate.
  • E greu. Lemnul tare, cum ar fi stejarul sau arțarul, vor ușura podeaua de pedeapsa cu traficul mare din bucătărie. Pardoselile din lemn masiv pot fi perfecționate de 10 până la 12 ori pe parcursul vieții tipice de 100 de ani.
  • Este ecologic. Lemnul tare este considerat un material de construcție verde atunci când este certificat și provine din surse sustenabile.

# 3: Dulapuri în stil „Shaker”

Dulapurile shaker sunt o moștenire de lungă durată a stilului american și, la fel ca podelele din lemn, au avantajul de a arăta bine în orice decor. Designul lor simplu ajută la reducerea sentimentului de mobilă aglomerată într-o bucătărie, ceea ce o transformă într-un loc liniștitor, prietenos.

Într-o bucătărie cu aspect atemporal, îți dorești ca dulapurile să facă parte din fundal. Nu vrei să fii exagerat. Caută linii simple, simple, curate, care se potrivesc perfect cu stilul de tranziție – un frumos combo de stiluri tradiționale și contemporane. Tranziția este cel mai popular stil de bucătărie. Ne permite să personalizăm și să amestecăm influențele culturale în casele noastre; este echilibrul perfect dintre vechi și nou, la fel ca dulapurile în stil Shaker.

# 4: Marmură Carrara pentru blaturi

Marmura Carrara este un clasic atemporal care a fost folosit în case de mii de ani („David” al lui Michelangelo a fost sculptat din Carrara). Va arăta la fel de bine în următorul mileniu ca și până acum.

Iată de ce:

  • Liniile subtile și nuanțele de alb arată grozav într-o bucătărie albă (sau în orice bucătărie, de fapt).
  • Are un alb pe care nu îl vei găsi în alte pietre naturale.
  • Este un material disponibil cu ușurință, ceea ce îl face mai puțin costisitor decât alte opțiuni high-end, cum ar fi cuarțul.
  • Va dura generații întregi.

Citește și 7 trucuri utile care te ajută să decorezi baia rapid și cu bani puțini

Dacă îl cauți Google, vei găsi multe dezbateri în acest sens (și marmură în general), deoarece se colorează ușor. Dar dacă vrei ceva cu adevărat atemporal, Carrara este răspunsul. Și cu soluțiile disponibile în ziua de astăzi, problema colorației este aproape inexistentă.

Încă nu te-ai convins? Sau nu ai bugetul necesar? Blaturile laminate sunt relativ ieftine și pot fi upgradate la piatră atunci când ai bugetul disponibil.

# 5: Plăci în stilul „Subway” pentru faianță

Plăcile în stil „Subway” datează din 1900, când au fost folosite pentru pereții primelor tuneluri de metrou din New York. Plăcile clasice „Subway” sunt dreptunghiuri albe de 3-6 inch – un aspect care a devenit popular în bucătăriile și băile americane și a rămas în trend de atunci.

În bucătărie, faianța ceramică excelează, protejează împotriva umidității, este ușor de curățat, durează pentru totdeauna și arată întotdeauna elegant.

Desigur, faianța poate fi o ocazie pentru o explozie de culoare și model, dar nuanțele neutre vor fi întotdeauna actuale și se potrivesc cu orice design. În plus, faianța „Subway” și un blat din marmură fac un cuplu care va fi testul timpului.

Pentru a conferi și mai multă rezistență, poți camufla murdăria cu chit gri sau bej.

# 6: Design ergonomic

Adaptabilitatea și caracteristicile de design universal înseamnă o viață ușoară la orice vârstă. Un sondaj recent despre bucătării, realizat de Institutul American de Arhitecți, indică popularitatea tot mai mare a designului ergonomic inteligent, semn că adaptabilitatea bucătăriei va rămâne în vogă.

Ergonomia inteligentă înseamnă pur și simplu comoditate – pentru tineri sau bătrâni, oameni petrecăreți sau oameni de-ai casei – un factor cheie atunci când renovăm o bucătărie care va fi funcțională, își va păstra valoarea și se va simți întotdeauna ca fiind alegerea corectă.

Indiferent de nevoile curente sau viitoare ale cumpărătorului, toată lumea câștigă cu aceste abordări:

Creează diferite înălțimi de blat. Înălțimea standard este de 36 inch, dar poți ridica sau coborî secțiuni ale dulapurilor modificând înălțimea bazei. Adaugă benzi strălucitoare care se potrivesc color la bazele blaturilor care nu includ chiuvete sau aparate. Tu (sau un nou proprietar) le poți îndepărta cu ușurință sau le poți adăuga pentru a ajusta înălțimea.

Schimbă o gamă standard cu un cuptor de perete și o plită. Gamele clasice au înălțimi fixe și trebuie să te apleci de fiecare dată pentru a accesa cuptorul. Dar un cuptor de perete se instalează în mod convenabil în jurul taliei.

Adaugă rafturi extensibile în dulapurile inferioare. Dulapurile inferioare cu uși înseamnă să te răsucești ca un covrig pentru a vedea ce se află înăuntru. Rafturile extensibile pun totul la îndemână – le tragi din dulap, iar ele vin spre tine și poți vedea cu ușurință totul.

Păstrează spații late. Bucătăriile atrag oamenii, vor fi oameni care vânează gustări, care te ajută să gătești sau să stați pur și simplu în timp ce pregătești mesele. Pentru a menține un trafic optim, păstrează cel puțin 42 inch între dulapuri și insulă.

# 7: Depozitare inteligentă

Familiile de astăzi își depozitează aproape jumătate din lucrurile de bucătărie în afara bucătăriei – prin beci, dulapuri de pe hol, garaj etc.

Soluția: stocarea inteligentă. Producătorii de dulapuri ți-au acoperit nevoile cu opțiuni de depozitare aproape nelimitate – rafturi și compartimente care se desfac, se întorc, se extind și se glisează.

Dar nu este vorba doar de depozitare, ci de proiectarea inteligentă. Urmează aceste recomandări pentru a-ți face depozitarea atemporală:

Creează o zonă de depozitare primară. Aceasta este o suprafață de 30 până la 60 de inch înălțime și la doi metri de o parte și de alta a corpului. Depozitează cele mai utilizate articole aici – cuțitele preferate, căni de măsurat, sare și piper pentru gătit, vasele și cratițele de încredere. Cu o mișcare ușoară, poți apuca tot ce utilizezi tot timpul.

Planifică necunoscutul. O bucătărie cu adevărat atemporală anticipează și se adaptează nevoilor viitoare, cum ar fi:

  • Un spațiu care se poate converti cu ușurință într-un birou, depozitare pentru vin sau dulap.
  • Spații inferioare pentru dulapuri care pot găzdui un frigider pentru vin, un mini frigider, o a doua mașină de spălat vase sau noi aparate de bucătărie must-have la orizont. (Ții minte când nu exista cuptorul cu microunde?)
  • Un spațiu deschis care se potrivește cu un birou independent sau o piesă vintage preferată care poate personaliza bucătăria – indiferent cine deține locuința.

Citește și 10 moduri prin care îți poți transforma ușor și cu buget redus dormitorul plictisitor

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here