Grădina rurală, un joc de forme și linii în culori naturale

2

Visezi la o grădină rustică și romantică? Unde florile abundă, o grădină naturală?

Gradina rurală și romantică este simplă, bucolică și cochetă. Formele, culorile, materialele, plantele, alegerea mobilierului vor da acestei gradini acest spirit rustic și romantic.

Te face să te plimbi acolo printre copaci și locuri umbroase, parfumurile îmbătătoare ale florilor, florile abundente care te invită la visarea cu ochii deschiși.

Grădina rustică și romântică

Crearea unei grădini de țară va trece prin diferite faze precum formele care vor sta la baza grădinii. Libertatea și mișcarea sunt de preferat, liniile vor structura aspectul sălbatic. Aceste linii pot fi drepte sau curbate. Căile trebuie să fie înguste și întortocheate (cărări asfaltate, pietre în gazon). Acestea pot duce la un foișor, un iaz sau chiar un mic pătrat cu o masă și scaune de grădină.

Culorile sunt si ele foarte importante, trebuie sa fie linistitoare și naturale: roz, galben, mov, portocaliu, alb, albastru. Aceste culori ar trebui să fie în armonie și amestecate.

Copacii precum sălciile, plopii, merii, cireșii vor oferi colțuri umbrite, pline de mister și oferă surprize când te plimbi pe acolo.

Gardurile vii, verzi, uniforme, compuse din carpen, vor aduce adevărate încăperi de verdeață și vor crea tranziții între diferitele părți ale grădinii.

Materialele alese pentru o palisadă, o poartă, un foișor trebuie să fie autentice și brute: lemn, fier forjat, zinc. Iar avantajul este ca sunt de o întreținere fără constrangere.

Florile, regine în regatul țării și în grădina romantică

Florile sunt reginele unei grădini rustice și romantice:

  • Mov, alb, liliac roz,
  • Trandafiri (de la alb la roz, trecând prin galben),
  • Hortensie (de diferite culori),
  • Wisteria (cel mai frumos efect asupra unui foișor),
  • Aurora delphiniums,
  • colubine de clementine,
  • Și încă mai mult…

Paturile de flori trebuie să se împletească pentru a da un efect natural.

Ierburile și plantele perene, cum ar fi stipa, feriga regală, pennisetum vor da acestui aspect rustic. Iedera, o plantă cățărătoare veșnic verde, va aduce o notă romantică, simbolizează atașamentul și romantismul.

Accesoriile de grădină, cum ar fi marcatoare pentru plante, țăruși, căsuțe pentru păsări și hrănitori pentru păsări, o mică șopronă de grădină pentru depozitarea uneltelor va încânta atât tinerii cât și bătrânii.

Și pentru a plusa, mobilierul elegant, vintage, deschis sau pastelat din materii prime, adăuga o notă romantică: bancă, șezlong, masă și scaun de grădină din fier forjat sau ratan.

O frumoasă grădină rurală și romantică invită la contemplare și dragoste.

Vezi și: Amenajarea unei grădini uscate, beneficii și avantaje

2 comentarii

  1. […] Visezi la o grădină rustică și romantică? Unde florile abundă, o grădină naturală? Gradina rurală și romantică este simplă, bucolică și cochetă. Formele, culorile, materialele, plantele, alegerea mobilierului vor da acestei gradini acest spirit rustic și romantic. Te face să te plimbi acolo printre copaci și… Cititi mai multe aici: Grădina rurală, un joc de forme și linii în culori naturale […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here