9 case inspirate din filme

0

Universul prezentat de filme stârnește uneori pasiuni atât de mari printre fani încât aceștia recurg la mult efort și multe cheltuieli pentru a-l recrea la ei acasă.

Unii își decorează casa în așa fel încât să semene cu puntea de pe nava Enterprise din Star Trek, alții, mai cu dare de mână, își construiesc casa de la bun început ca să semene cu decorurile din filmul preferat.

Iată mai jos nouă exemple de case sau interioare ale unor fani înrăiți.

1) Serialul de animație The Flintstones (Fred și Barney) a avut un succes atât de mare în SUA, la vremea apariției, încât arhitecții, profitând de moda creată, au ridicat mai multe case construite după modelul epocii de piatră prezentat în serial.

Această casă, evaluată la 3,5 milioane de dolari, a fost ridicată în stațiunea Malibu și i-a aparținut fostului prezentator TV american Dick Clark.

flintstones

2) Arhitectul Romolo Stanco a fost atât de impresionat de filmul Odiseea Spațială 2001, regizat de Stanley Kubrick, încât interiorul casei sale a fost realizat în așa fel încât să imite designul navelor spațiale care apar în film. Predomină culorile alb și roșu, precum și stilul lucios al anilor ’60, în care filmul a fost realizat.

odiseea spatiala 2001

3) Impresionat de filmul „Vrăjitorul din Oz”, un fan și-a decorat garsoniera în așa fel încât să se simtă la el acasă ca în mijlocul poveștii. Camera de zi pare a fi pavată cu un drum de piatră galbenă care dă către o pictură murală a Orașului de Smarald. Pe tavan a fost pictat și un curcubeu.

vrajitorul din oz

4) În 1997, un concurs televizat a oferit șansa fanilor serialului de desene animate „The Simpsons” să se mute într-o casă construită să semene cu cea a familiei Simpson. Casa, ridicată în orașul Henderson, din statul Nevada, a fost puțin „temperată” când a venit vorba de culoare. În locul galbenului puternic al casei din serial, casa reală a fost vopsită într-un galben mai discret, pentru a nu fi încălcate normele de urbanism.

the simpsons

5)Un suedez cu bani, fan înrăit al francizei „Predator”, a transformat o cameră a vilei sale într-un cinematograf privat. Sala este făcută să semene cu interiorul navelor spațiale ale extratereștrilor din film. Intrarea este ornată cu două dintre măștile ferocilor extratereștri.

predator

6) Tony Alleyne, un britanic care locuiește în Leicestershire, a muncit 10 ani pentru a-și decora apartamentul în așa fel încât să semene cu puntea de comandă de pe nava Enterprise, din serialul Star Trek. Acesta a început munca de decorare inspirându-se din „Star Trek – The Next Generation”, pentru ca apoi să includă elemente de decor și din seriile „Voiager” și „Enterprise”. Britanicul nu s-a axat doar pe aspect, ci și pe funcții. Astfel, luminile și aerul condiționat sunt acționate vocal. Din nefericire, pasiunea pentru Star Trek l-a costat pe britanic căsnicia, iar procesul de partaj l-a obligat să-și scoată casa la vânzare.

star trek

7) Americanul Logan Stewart nu a fost niciodată un fan al seriei Star Wars. Când s-a apucat să construiască această casă în formă de sferă, scopul lui a fost acela de a avea o locuință care să reziste foarte bine în condiții de uragan. Americanul a rămas fără fonduri înainte să-și termine casa și a abandonat proiectul. Abia apoi, însă, casa a devenit faimoasă. Fanii Star Wars au observat imediat asemănarea casei cu „Steaua morții”, arma capabilă să distrugă o întreagă planetă, casa părăsită devenind acum un veritabil loc de pelerinaj pentru fanii înrăiți.

steaua mortii

8) Elite Home Theatre Seating este o companie canadiană specializată în amenajarea de cinematografe private în casele bogătașilor. Pentru un miliardar fan Batman, firma a cheltuit 2 milioane de dolari decorând încăperea în așa fel încât să semene cu „peștera” lui Batman. Pe lângă ecranul de cinema, canadienii au introdus în cameră un „batmobil”, un costum specific de-al lui Batman, un lift care să facă legătura cu etajele superioare, o ieșire către un tunel fals etc. Chiar și scaunele sălii de cinema private sunt făcute să semene cu scaunele batmobilului.

batcave

9) Ecologistul din Țara Galilor, Simon Dale, a construit alături de socrul său această casă parțial subterană, având ca model locuințele hobbiților. Dale s-a mutat acolo cu familia sa și spune că, pe lângă asemănarea cu locuințele de poveste, casa îi satisface și gusturile de ecologist, având un impact minim asupra mediului înconjurător.

hobbiti

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here