Decorarea locuinței: 6 întrebări și răspunsuri

0

Când vrem să ne decorăm locuința avem întotdeauna numeroase opțiuni în ceea ce privește culoarea, dimensiunea, forma și stilul obiectelor de mobilier și accesoriilor. Cum deciziile privind decorarea devin astfel greu de luat, ne-am gândit să îți oferim răspunsuri cât mai concise la câteva întrebări care apar de obicei în această situație. Pentru că, dacă vine vorba de decorarea locuinţei, nu-i așa, uneori te simți în impas chiar și când trebuie să faci alegeri simple, cum ar fi forma noii veioze din dormitor.

1. Cum pot face ca o cameră să pară mai mare?

Nu supraaglomera camera punând la vedere obiecte pe care nu le folosești. Joacă-te cu modul în care se reflectă lumina și adaugă o oglindă pe peretele paralel cu fereastra. Folosește culori deschise pentru pereți – cele închise creează iluzia de micșorare a spațiului.

living

2. Cum redecorez o bucătărie mică?

Vopsește mobila cu o culoare caldă și adaugă mânere noi sertarelor și ușilor. Dacă totuși vrei mai multe schimbări, înlocuiește vechile dulapuri cu rafturi simple, deschise, suspendate pe pereți, care să lase la vedere vesela.

bucatarie

3. Pat mare în dormitor mic?

Nu! Când spatiul este limitat, un pat supradimensionat nu numai că va face camera să pară mai mică, dar nu vei putea nici să adaugi prea multe elemente în jurul lui.

1bed

4. Cum folosesc florile pentru a completa design-ul interior?

Dacă ai tăiat prea mult cozile unor flori, nu le arunca – creează aranjamente inedite. Într-o ceașcă pentru ceai, de preferință din porțelan, adaugă una sau trei flori – metoda este ideală pentru a decora spațiile mici.
Florile suculente pot fi chiar mai atrăgătoare. Pentru a le expune, folosește cupe de înghețată transparente sau alte vase deosebite pentru deserturi.

flori

5. Cum aleg covorul potrivit?

O cameră modernă cere un covor modern, la fel cum într-o cameră rustică trebuie să ai covor pe măsură – nu amesteca stilurile, este riscant pentru aspectul general al design-ului. Covorul ales ar trebui să ocupe o suprafață destul de mare din încăpere pentru ca aceasta să pară mai încăpătoare. Dacă nu te temi să fii excentric, alege pentru covor o culoare închisă, complementară celei predominante din casă.

covor

6. Spațiul restrâns nu permite adăugarea unui candelabru. Ce pot face?

Optează pentru un tablou – unul care reprezintă un candelabru ar fi chiar mai potrivit, iar elementele de design trompe l’oeil sunt la modă. Tablourile cu peisaje tomnatice, sumbre, sunt recomandate pentru încăperile de tranzit, cum este holul.

candelabru

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: housebeautiful.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here