Amenajarea unui duplex de vis în “Orașul luminilor”

1

O locuință frumoasă, o zonă perfectă, un oraș minunat. Acest vis a devenit realitate pentru proprietarii unui duplex. Casa, tipică pentru Paris, avea o locație perfectă, dar interiorul lăsa mult de dorit. Astfel, tinerii arhitecți care au preluat proiectul de 120 de metri pătraţi aflat pe strada d’Aboukir au ales o renovare completă. În primul rând, s-a ales soluţia de conectare a celor trei spații – parter, mezanin şi mansardă -, pentru a crea un ansamblu armonios și luminos.

La intrarea în apartament au gândit zona de bucătărie, ale cărei piese de mobilier au fost proiectate sub forma unor blocuri de diferite mărimi, care formează un peisaj abstract. Blocurile de mobilier se continuă în dining cu o banchetă executată la comandă și cu o mică bibliotecă din sticlă neagră.

Umidificatoarele și purificatoarele cu ioni, cele mai eficiente în lupta cu COVID-19

Camera de zi este amenajată în jurul unui banc lung, din marmură neagră. Piesele de mobilier selectate sunt în mod deliberat compacte, funcționând ca sateliți. Astfel, proprietarii au posibilitatea să reconfigureze aspectul încăperii în orice moment, cu un efort minim. În dormitoare și băi se regăsesc doar piese de mobilier simple, care se completează perfect, asigurând funcționalitatea acestor spații.

Un duplex cu elemente rustice și o gândire modernă

Mezaninul este o zonă luminoasă, plină de decorațiuni cu influențe rustice, care pot părea surprinzătoare pentru o amenajare modernă. Scara simplă, din lemn, asigură un plus de valoare estetică.

Nivelul inferior al duplexului, la fel ca şi cel superior, propune doar o singură culoare pentru pereți și pardoseală: gri.

Un coridor lung duce către baie, dressing şi dormitorul matrimonial. Pardoselile acoperite cu o rășină foarte rezistentă, în combinație cu parchetul din stejar masiv, întregesc aerul puternic contemporan al ambientului.

Grinzile originale au fost lăsate la vedere şi tratate cu un lac natural pentru a crea o atmosferă caldă, cu influenţe rustice.Decorațiunile folosite se află într-un puternic contrast unele cu altele. Corpurile de iluminat moderne sunt combinate cu elemente rustice, cum sunt, de exemplu, tocătoarele din lemn și vasele din lut, puse în valoare asemenea unor obiecte de artă.

Citește și: Iordache și Zegrean, propuși pentru șefia Consiliului Legislativ

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here