Apa, un lichid miraculos pentru organism

0

Ne-am obișnuit să auzim foarte des că este important să bem zilnic minimum 1,5 litri de apă. De ce este însă esențial să asigurăm această cantitate? Pentru că apa este un lichid care are o mulțime de proprietăți de care depinde funcționarea optimă a organismului uman. Doar câteva dintre ele: reglează temperatura corpului, permițând o oxigenare mai bună a acestuia, are rol de detoxifiant, contribuie la scăderea greutății, asigură o bună dispoziție și o funcționare optimă a creierului. Nu în ultimul rând, apa este și un sex booster. Sunt doar câteva motive demne de luat în seamă.

1.Solvent miraculos

Una dintre calitățile unice apei este faptul că este un solvent miraculos. Chiar dacă nu are gust și nici culoare, apa are proprietatea de dilua substanțele, ceea ce niciun alt lichid nu poate face.

2.Reglează temperatura corpului

Toată lumea știe că atunci când este foarte cald, este important să bei apă. La fel se întâmplă și când este frig. Trebuie reținut că riscul de deshidratare chiar și în acest caz există pentru că organismul uman luptă ca să-și mențină căldura. Acesta este și motivul pentru care devine obligatoriu să bem cât mai multă apă.

Middle Eastern woman wearing colorful makeup in water

3. Permite o oxigenare mai bună a corpului

O proprietate importantă a apei este și faptul că permite păstrarea umidității în interiorul organismului uman, lucru foarte important pentru funcționarea plămânilor. Studiilor au arătat că există o legătură directă între consumul de apă și riscul mai mic de apariție a  astmului.

4.Apa, componentă importantă a organismului uman

Circa 70% din corpul uman este apă, tocmai de aceea devine atât de important consumul de apă pentru funcționarea organismului.

Citeste şi Apa oligominerală, o apă cu un bogat complex de minerale

5. Rol de detoxifiant

Este știut că organismul uman este supus la tot felul de toxine care provin din exterior. Pentru a le elimina, este foarte important să consumăm apă și pe cât posibil, cât mai multă.

mineral-spring_apa_calipso

6.Reglează conținutul de zahăr din sânge

Nivelul de zahăr din sânge joacă un rol important pentru sănătatea noastră și pentru starea generală. Trebuie să știți însă că trebuie ținut sub control nivelul de zahăr din organism, printr-un consum ridicat de apă și de alimente care hidratează precum fructele proaspete.

7.Apa ajută la scăderea greutății

Un studiu american realizat de către American Chemical Society arată că adulții care beau apă înainte de masă consumă mai puține calorii în timpul mesei, urmarea fiind faptul că pierd mai ușor din greutate.

8.Mijloc de luptă împotriva constipației

Dincolo de efectele negative legate de proasta hidratare, apare și constipația. Trebuie să știți că apa asigură o bună digestie a alimentelor pe care le consumăm, tocmai de aceea este foarte important să asigurăm necesarul optim pentru organism.

9.Apa și buna dispoziție  

Studiile au arătat că apa este importantă și pentru efectele indirecte asupra bunei dispoziții a corpului. Ceretătorii au observat că deshidratarea a fost foarte des asociată cu sentimente de supărare sau depresie.

10.Apa asigură o bună funcționare a creierului

Lipsa hidratării creierului are urmări asupra creierului, afectând funcționarea acestuia, efectele fiind probleme de concentrare sau pierderi de memorie.

apa calipso de gradina

11.Apa, remediu împotriva migrenelor

Unul dintre motivele apariției migrenelor este consumul redus de apă. Studiile au demonstrat faptul că un consum mic de apă provoacă deseori dureri sau crampe.

12.Remediu împotriva acneei

Un consum adecvat de apă este important și pentru faptul că reduce apariția sau dezvoltarea acneei și aceasta deoarece apa împiedică răspândirea bacteriilor responsabile de apariția punctelor negre.

13.Apa și sănătatea mușchilor

Hidratarea organismului are o importanță deosebită pentru sistemul muscular, fiind esențială pentru funcționarea lui. Astfel, se reduce riscul apariției entorselor și a diverse răni.

14.Sursă de energie

Organismul are tendința de a arăta semne de oboseală când este hidratat rău. Explicația este faptul că organele vitale depun efort pentru a pompa oxigenul în sânge. Specialiștii recomandă mai degrabă un pahar de apă decât o ceașcă de cafea.

15.Apa și sexul   

O proastă hidratare ar putea să cauzeze și probleme legate de libidou.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here