Cinci cadouri de casă nouă pe care n-ar trebui să le faci

0
Foto: trendhunter.com

Să luăm următoarea situaţie: ai un prieten sau o rudă care s-a aşezat în sfârşit la casa lui; ce i-ar putea ştirbi bucuria? Păi… de exemplu un cadou de casă nouă neinspirat din partea ta. Ca să eviţi o astfel de situaţie ar fi util să te gândeşti puţin mai bine înainte de a-i face un cadou care, pe moment, ţie ţi se pare ideal.

Iată mai jos cinci tipuri de cadouri de casă nouă pe care ar trebui să te fereşti să le faci:

Ustensilele de bucătărie

Ustensilele de bucătărie s-au tot dat drept cadou de casă nouă şi, la prima vedere, par a fi cele mai indicate obiecte pentru o astfel de situaţie. Ar trebui să te gândeşti, însă, că, exceptând situaţia în care împricinatul se hrăneşte exclusiv cu chipsuri şi bere (caz în care oricum ustensilele de bucătărie îi sunt inutile) bucătăria este prima încăpere pe care se va grăbi să o utileze, dat fiind că trebuie să mănânce. Un set de farfurii sau de tacâmuri care nu se asortează cu ce şi-a achiziţionat deja va avea o soartă previzibilă – întunericul permanent al unui bufet. Ori, te-ai putea trezi cu surpriza de a revedea cadoul tău în casa altui prieten sau pe un site de tranzacţii online.

Plantele

Ca şi ustensilele de bucătărie, plantele sunt un cadou foarte comun de casă nouă, ceea ce nu înseamnă, însă, că este unul foarte inspirat. Pe lângă faptul că îi dai persoanei în cauză de lucru, o pui şi în situaţia de a regândi felul în care îşi decorează casa ca să facă loc pentru cadoul tău. În plus, unele
plante provoacă alergii sau pot fi dăunătoare pentru copii sau animalele de casă – o situaţie pe care cu siguranţă nu ai dori să o cauzezi.

Obiectele de artă

Ce e mai frumos la casă nouă ca un tablou sau o statuie frumoasă? Problema e că frumuseţea ţine de gustul fiecăruia, iar gustul tău s-ar putea să nu coincidă cu al persoanei pentru care ai gândit cadoul. În plus, să te aştepţi ca persoana în cauză să-şi expună în propria casă un obiect despre care ştii sigur doar că este pe gustul tău este o pretenţie cam mare. Din nou, ai putea avea surpriza să-ţi găseşti cadoul în casa altui prieten comun…

Foto: wikipedia.org
Foto: wikipedia.org

Obiectele de mobilier

Cu siguranţă că eşti generos dacă faci cadou de casă nouă un obiect de mobilier, însă nu poţi fi sigur că vei fi şi inspirat. Ca şi în cazul obiectelor de artă, gustul tău ar putea fi diferit de al persoanei pe care o ai în minte. Cel mai bine este să eviţi să faci o greşeală care să te coste pe tine foarte scump şi să îl pună pe destinatar într-o situaţie jenantă.

Foto: trendhunter.com
Foto: trendhunter.com

Animalele de companie

Sigur că n-ai arunca în braţele gazdei un Saint-Bernard drept cadou de casă nouă. Însă nu este ok nici să te prezinţi cu hamsteri, peruşi sau chiar şi un bol cu un peştişor. Principiul este acelaşi. Nu toată lumea vede într-un animăluţ sufletul casei.

Foto: mosta2bol.com
Foto: mosta2bol.com

Ce cadouri de casă nouă sunt totuşi indicate? Cel mai bine este să convingi gazda să facă o listă. Astfel, momentul predării cadoului de casă nouă poate trece fără incidente, iar ştirbirea bucuriei unei case noi să fie cauzată doar de faptul că îi laşi rotocoale de fund de pahar pe mobila nouă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here