Cele mai spectaculose corpuri de iluminat în 2014

0

Aceste corpuri de iluminat spectaculose au fost la modă în 2014 dar sunt în trend și în 2015 pentru că sunt create din materiale eco, sunt biodegradabile și nu în ultimul rând au un consum mic de energie.

Iluminarea este esențială în orice casă, iar modul în care folosim lumina poate transforma locuința într-un spatiu feeric sau înfricoșător. Creativitatea nu are limite când vine vorba de design-ul corpurilor de iluminat, astfel că acestea pot deveni obiecte de artă în sine care animă și cele mai monotone încăperi.

Dar să vedem câteva modele de lămpi spectaculoase pentru diferite tipuri de design interior.

Corpuri de iluminat inedite
Veioza sau lampa potrivită schimbă aspectul unei camere, iar forma și culoarea acesteia trebuie să se potrivească decorului. În funcţie de modul de iluminare pe care îl alegeţi puteţi da casei un aer misterios, jucăuş, romantic sau sobru, iar jocurile luminii vor depinde atât de culoarea pereţilor cat şi de obiectele pe care se propagă prima dată lumina.

Corpuri de iluminat comestibile
Există corpuri de iluminat care ar putea fi consumate precum alimentele. O colecție interesantă este Mush-Lume, care nu a fost fabricată, ci crescută din ciuperci. Aceste obiecte decorative organice și biodegradabile sunt similare ca aspect cu corpurile de iluminat convenționale, însă după o vreme pot sfârși în compostul pe care îl vei folosi în grădină, mai degrabă decât în coșul de gunoi. Gama Mush-Lume cuprinde două lămpi-pandantiv și o veioză pentru noptieră în formă de ciupercă, al cărei interior este vopsit cu un amestec organic pe bază de lapte.

 

Corpuri de iluminat eco
Lampile 3d eco sunt un nou concept în materie de iluminat care creează o cameră plină de mister și forme ciudate. Acestea nu sunt foarte greu de manufacturat, de exemplu puteți folosi fructe rigide și tratate pe care mai apoi să le ciopliți, dar nu numai. Se poate creea un corp de iluminat 3d din dopuri, nuci de cocos și piele. Acesta are un aer deosebit și spectaculos.

Corpuri de iluminat ciudate
Inspirată din natură, această lampă transformă camera într-o pădure. O altă idee elegantă cu un aer parisian este lampa 3d care umple cameră cu o broderie dantelată. Aceasta poate fi cumpărată în două modele, o lampă de birou care învăluie tavanul camerei, sau o lampă de agățat care învăluie doar pereții. Cel mai ușor de creat este lampa care folosește stickere și un bec atașat. Se obține cu puțin material și este excelentă pentru spațiile reduse. De asemenea vine în 2 variante, de lampă înaltă sau lampă de birou.

 

Conform unor studii, lămpile arată cel mai bine în număr impar, deci în living puteți folosi două lămpi de masă și una de podea, pentru a crea un echilibru vizual.

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: boredpanda.com, danielletrofe.com, bolimond.tumblr.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here