Când este recomandat să îți uzi florile vara. Ghid complet pentru grădina ta

1

Udatul grădinii poate fi la fel de relaxant pentru unele persoane, cum sunt plimbările pentru alte persoane, însă udatul corect al florile este cel mai important gest pentru grădina ta. În rândurile de mai jos îți recomandăm sfaturi care te vor ajuta să-ți păstrezi grădina verde și înflorită, vara, pe temperaturi înalte.

Ghid complet pentru grădina ta

Plantele de gradină sunt, de obicei, mult mai puțin agitate cu privire la apă decât plantele de apartament. Iată câteva sfaturi de bază de care trebuie să ții cont:

  • Verifică în mod regulat plantele utilizând testul de introducere a degetelor – sau folosește un bețișor.
  • Oferă plantelor tale o udare de lungă durată, mai degrabă decât în reprize.
  • Udă mai des când este cald și uscat și mai rar când este rece și umed.
  • Încearcă să uzi devreme dimineața sau seara.
  • Plantele de grădină în ghivece au nevoie de mai multă udare decât cele care cresc în pământ.

Cât de des ar trebui să uzi plantele de gradină

Fiecare plantă trebuie udată în funcție de specia ei, majoritatea plantelor preferă solul umed. Primul lucru de care trebuie să ți cont când uzi plante este anotimpul în care faci asta și vremea de afară.
Vara, când soarele este fierbinte, plantele au nevoie de mai multă apă, dar, când se intalează vremea rece, plantele tale vor avea nevoie de mai puțina apă.

Plantele în ghivece de grădină sunt aproape întotdeauna mai însetate decât plantele care cresc în pământ. Ghivecele pot ajuta plantele să arate bine, dar nu pot reține la fel de multă apă ca solul natural.

Când este recomandat să îți uzi florile vara

De când soarele a răsărit pe cer, plantele tale sunt gata să înceapă să crească. Poți profita de acest lucru udând plantele și grădina dis de dimineață sau chiar seara.

Vezi și: Plante ce înfloresc toată vară. Ce să plantezi să ai o gradină plină de flori

Acest lucru este deosebit de important în zilele calde și însorite. Dacă uzi când temperatura este rece, plantele au mai mult timp să absoarbă acea apă atât de importantă. Dar dacă aștepți până după-amiaza, temperaturile calde vor evapora cea mai mare parte a apei înainte ca planta să aibă ocazia să o absoarbă.

ATENȚIE! Evită udarea în timpul soarelui puternic de după-amiază, deoarece picăturile pot refracta lumina și intensifica razele, provocând arsuri frunzelor.

De câtă apă are nevoie grădina ta și cum să le uzi în cel mai corect mod

Pentru a te asigura că plantele tale de grădină primesc suficientă apă, udă-le bine până când apa începe să picure din fundul ghiveciului. Fiecare plantă are nevoie de cantități diferite de apă. Plantele mai bătrâne, cum ar fi arbustii și copacii, pot rezista mai mult fără apă, în timp ce fructele, legumele și plantele cu flori au nevoie de multă apă, mai ales în perioada de recoltare sau înflorire.

Este esențial să uzi corect plantele, astfel încât apa să ajungă la rădăcini. Evită udarea excesivă, dar nu lăsa plantele să se usuce complet, mai ales vara. Dacă plantele sunt în ghivece, folosește o farfurie dedesubt pentru a prinde excesul de apă, pe care plantele îl pot reutiliza. Adăugarea unui strat de pietriș la suprafața solului încetinește evaporarea și oferă protecție împotriva dăunătorilor.

Plantele care cresc direct în sol sunt mai ușor de udat, deoarece rădăcinile lor pot absorbi apă din subteran. Pentru a menține umiditatea, răspândește așchii de lemn sau pietricele mici în jurul bazei plantelor.

Semne că grădina ta a fost insuficient udată: frunze ondulate, ofilite sau zbârcite, pământ uscat cu un gol până la marginea ghiveciului, se estompează culoarea frunzelor, creștere încetinită, slabă.

Semne că ai udat excesiv grădina: frunze moi, căzute, vârfuri maro ale frunzelor, rădăcini putrezite, mirositoare sau mucegăite, frunze ingălbenite, boli precum mecegaiul praf.

Acum esti pregătit să ai grijă de grădina ta, nu uita că este important să uzi grădina, dar, nu în exces.

Sursa: verdena.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here