Care este culoarea anului 2016 în materie de vopsea

1

Curioşi care este culoarea anului 2016 în materie de vopsea? Unul dintre cei mai mari producători de lacuri şi vopsele din lume propune culoarea anului viitor: ocru auriu. Unul dintre motivele pentru care specialiştii au ales această culoare se datorează şi faptului că în 2016 au loc Jocurile Olimpice de la Rio.

Mai avem de aşteptat până atunci, când vom vedea câte medalii de aur vor aduce sportivii români acasă. Până atunci, CasoTeca vă prezintă câteva idei pentru amenajarea camerelor cu noua culoare a anului 2016: ocru auriu.

Specialiştii producătorului Akzo Nobel, care aleg an de an o culoare-vedetă, îşi motivează alegerea de faptul că anul 2016 stă sub semnul Jocurilor Olimpice de la Rio, dar şi de faptul că, din paleta de culori, ocru auriu se regăseşte atât în picturile marilor maeştri din secolele trecute, dar şi în tonurile de auriu folosite în arhitectură de pe tot globul. Aurul, şi tonurile aurii au apărut chiar în fashion, design, dar şi în decorul interior. Specialiştii cred că trecerea de la culorea anului 2015 – cupru portocaliu, la noua culoare, este una naturală.

PUB: VEZI PE e-MAG UN LAPTOP DE O FRUMUSETE INCREDIBILA

ocru10

ocru8

În plus, a fost dezvoltată o paletă de culori care să se potrivească cu ocru auriu. Potrivit centrului de estetică, ocru auriu exprimă perfect enigma filosofică a timpului nostru, sărbătorind co-existenţa patrimoniului cu modernitatea. Ar putea părea exagerat, dar uită-te împrejur şi vei vede multe exemple ale acestei tendinţe, spun specialiştii.

Trăim la intersecţia timpului, dintre trecut şi viitor. Experienţa din trecut a inspirat şi a format caracterul şi identitatea omului, ce ne face încrezători să facem paşi spre viitor, spune Jeremy Rowe, managing director la divizia de vopsele decorative din cadrul AkzoNobel.

Cum se transpune teoria dintre timp şi tradiţie în vopsea? Ocru auriu este o nuanţă de galben care este suficient de vibrantă pentru a atrage atenţia. De asemenea, este una dintre nuanţele care arată la fel de bine astăzi aşa arăta cu secole în urmă. Culoarea anului 2016 face aluzie la farmecul vremurilor de mult trecute, dar reflectă şi o sclipire de speranţă pentru viitor.

ocru7

ocru6

ocru5


ocru2

În România, grupul olandez este reprezentat de AkzoNobel Coatings România, prin diviziile de vopsele decorative, adezivi pentru mobilă și lacuri. Cele mai cunoscute branduri ale grupului sunt Dulux (vopsea lavabilă), Sadolin (lacuri pentru tratarea lemnului) și Hammerite (vopsea pentru metale).

ocru9

Iar culoarea anului în curs, 2015, decretată de Pantone este încă Marsala. Mai multe vezi tot pe Casoteca.ro

Sursa foto: AkzoNobel 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here