Casa scoasă la imprimantă care se alimentează de la mașină

0

Aproape că putem scoate orice astăzi la imprimantă, chiar și o casă. Cel mai recent model vine de la o companie internațională de arhitectură, renumită pentru îndrăzneala proiectelor. Astfel, compania SOM a dezvăluit cum arată casa scoasă la imprimantă care se alimentează de la maşină.

Structura casei, numită AMIE, a fost scoasă la imprimantă cu tot cu de panouri solare de 3,2 kw, care poate fi alimentată, în parte, de maşină. Clădirea este formată din structuri în forma de C scoase la imprimantă, iar fluxul de energie bidirecțional face ca structura 3D scoasă la imprimantă și o mașină hibrid să se sustină cu energie una pe cealaltă, 24 de ore, șapte zile pe săptămână. Suprafaţa casei este de aproape 20 de mp.

Casa scoasă la imprimantă care se alimentează de la mașină

Lucruri umitoare se întâmplă atunci când cercetătorii, oamenii din industrie și cei din guvern își dau mâna pentru a scoate pe piață un produs inovator. Proiectarea prototipului a durat un an, la care au contribuit arhitecți, planificatori și ingineri de renume de la firma Skidmore, Owiings & Merrill LLP (SOM).

Prin integrarea cunoștințelor științifice cu designul arhitectural de înaltă performanță, clădirea AMIE explorează potențialul pe care imprimarea 3D îl are pentru a condensa mai multe funcţii ale unui sistem de perete convenţional  într-o unitate integrată: structură, izolaţie, aer şi umiditate.

Acest lucru poate duce la apariţia unor case a căror construcţie reduc consumul de materiale, iar formele structurale pot fi reciclate şi scoase la imprimantă în noi forme şi pentru noi utilizări.

Casa scoasă la imprimantă care se alimentează de la mașină

După ce a fost imprimată, casa AMIE a fost întărită cu bare de oţel pentru a atenua toate punctele slabe din materialul imprimat. Rezultatul este o structură care rezistă. Chiar dacă locuinţa pare mai mult a fi un garaj, este foarte bine izolată, parţial cu geamuri, iar restul cu panuri interioare izolate şi împachetate în vid, care asigură, aşa cum spun proiectanţii, cea mai mare barieră termică în cel mai mic spaţiu posibil.

Cei de la SOM spun că panourile fotovoltaice integrate funcţionează cu ajutorul încărcătorului de la maşina hibrid. Energia este folosită pentru iluminat şi pentru alimentarea unei micro-bucătării concepută de General Electric. Când acestea nu sunt folosite, energia solară încarcă bateria clădirii.

Maşina hibrid, scoasă şi ea la imprimantă, se conectează la structura casei şi oferă o sursă alternativă de energie  prin intermediului tehnologiei wireless şi a sistemului bidirecţional.

Casa scoasă la imprimantă care se alimentează de la mașină

Casa scoasă la imprimantă care se alimentează de la mașină

 

Sursa foto: SOM

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here