Casa din Ştefăneşti, judeţul Argeş: ecologică, inteligentă, confortabilă şi spectaculoasă

Arhitecții au avut la dispoziție o parcelă de teren foarte generoasă şi situată într-un frumos cadru natural

0

Casa din Ştefăneşti, judeţul Argeş, realizată de către arh. Cătălin-Paul Cozma şi arh. Mihaela-Eliza Buzilă este o casă ecologică, cu consum foarte mic de energie, o casă inteligentă şi, în acelaşi timp, cu mari deschideri vitrate panoramice. A fost nominalizată la secţiunea Arhitectură rezidenţială în cadrul Ediţiei 2018 a Bienalei Naţionale de Arhitectură (aceasta fiind şi ultima ediţie), fiind distinsă cu Premiul sponsorului Reynaers.

“Fără îndoială că reuşita proiectului s-a datorat şi faptului (destul de rar întânit la noi) că proprietarii ne-au dat mână liberă în alegerea soluţiilor. Au fost două variante complet diferite pentru proiect, în final s-a mers pe o a treia, rezultată din cele două, care a fost revizuită spaţial”.

“Pentru noi, cea mai mare realizare este că am reuşit să producem o locuinţă în care beneficiarii să se simtă excelent. Chiar şi la un an după ce s-au mutat, ei tot mai descoperă unghiuri şi perspective surprinzătoare, lumina de dimineaţă intrînd pe unde nu se aşteaptă, etc. Traseele funcţionale prin casă sunt gîndite astfel încât, traversând spaţiile, oamenii se simt ca într-un film bun. Nu este o locuinţă care să fie gîndită ca un manifest, ca un statement de arhitectură avangardistă. Este o casă în care să te simţi comod.”

Te muţi oriunde vrei cu această casă ecologică şi portabilă

Având la dispoziţie o parcelă de teren foarte generoasă şi situată într-un frumos cadru natural în apropierea pădurii şi cu perspectivă asupra oraşului Piteşti, proprietarii, o familie tradiţională cu un copil, şi-au dorit o casă comodă dar deschisă, unde să le fie drag să trăiască şi să beneficieze de numeroase facilităţi care să le îmbunătăţească traiul de zi cu zi. Deoarece deseori primesc vizita bunicilor,  alte cerinţe au fost legate de mărimea casei care urma să asigure şi confortul deplin al bunicilor, fiind solicitată şi  priveliştea asupra Piteştiului.

Mai multe detalii privind soluţiile constructive, cele  pentru grădină şi decor interior alese:

Casă ecologică, inteligentă, confortabilă şi spectaculoasă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here