Cât timp poți consuma ouăle roșii de la Paște: Care este durata maximă de păstrare

0

Deși ouăle crude pot fi consumate în 4 – 5 săptămâni dacă sunt păstrate în frigider, ouăle fierte au o durată de păstrare mult mai scurtă, rezistând doar o săptămână în condiții similare.

Cât timp poți consuma ouăle roșii de la Paște

Ouăle fierte cu coajă pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ o săptămână, fără ca sănătatea consumatorului să fie pusă în pericol. În cazul în care coaja este înlăturată după fierbere, ouăle pot rezista în jur de cinci zile în aceleași condiții de depozitare.

 

Această recomandare este cu atât mai importantă de urmat în timpul Paștelui, când avem tendința de a păstra ouăle fierte, cu coaja vopsită, pentru o perioadă mai îndelungată, fie în frigider, fie în afara acestuia. Este esențial să ne asigurăm că respectăm aceste indicații pentru a ne menține sănătatea și siguranța alimentară.

Descoperă și: Secretele ouălor de Paște: Cum să fierbi perfect ouăle pentru vopsit și să obții cele mai frumoase rezultate

Chiar dacă aspectul lor nu se schimbă, ouăle fierte nu rezistă la fel de mult timp ca cele proaspete din cauza procesului de gătire. Prin fierbere, stratul natural protector al cojii ouălor, care se găsește la suprafață, este dizolvat. Fără acest strat, porii din coajă se deschid, facilitând contaminarea ouălor de către bacterii.

Sursa: alba24.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here