Ce nuci îți pot îmbunătății digestia: Ce recomandă specialiștii pentru dieta ta

0

Experții au dezvăluit o listă cu nuci care ar putea să îmbunătățească digestia. Aceste alimente sunt recomandate de specialiști pentru a îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv. Alimentele bogate în fibre vor reuși întotdeauna să-ți asigure sănătatea intestinală.

Menținerea lucrurilor în mișcare reprezintă cheia unui sistem digestiv sănătos. Pentru ca acest lucru să se întâmple, specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în fibre. Alături de acestea este important să te asiguri că bei suficientă apă.

Nuci care îmbunătățesc digestia

Nucile sunt o sursă excelentă de fibre, proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, fiind recomandate pentru includerea în dieta zilnică. Fibrele din nuci ajută la eliminarea deșeurilor, promovează regularitatea digestivă și hrănesc bacteriile benefice din intestin, contribuind la sănătatea microbiomului intestinal.

Varietatea este cheia atunci când consumi nuci, deoarece fiecare tip oferă un set unic de nutrienți. Aceste alimente sunt bogate în fibre și conțin puține grăsimi saturate, ceea ce le face ideale pentru o alimentație sănătoasă.

Descoperă și: Cum ajută semințele de in la slăbire și cum e indicat să le consumi

Specialiștii recomandă integrarea nucilor într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Consumul moderat de nuci poate aduce numeroase beneficii sistemului digestiv, contribuind la bunăstarea generală a organismului.

Descoperă mai jos care sunt principalele tipuri de nuci care te pot ajuta să-ți păstrezi sănătatea intestinelor tale.

Migdale

Migdalele au puțini carbohidrați și calorii. Migdalele conțin 3,5 grame de fibre și 164 de calorii. Aceste au un conținut ridicat de calciu, care aduce beneficii sistemului osos. Totodată, migdalele sunt bogate în vitamina E, care ajută la reducerea inflamației din organism. De asemenea, sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase.

Nuci

Nucile sunt considerate un superaliment deoarece au un conținut ridicat de antioxidanți. Nucile conțin grăsimi sănătoase care ajută la scăderea colesterolului, prevenirea bolilor de inimă și combaterea inflamației. Nucile aduc, de asemenea, o mulțime de beneficii creierului, scrie Parade.

Fistic

O cană de fistic conține 3 grame de fibre și 159 de calorii. Conținutul lor ridicat de fibre îmbunătățește sănătatea intestinală.

Fisticul conține grăsimi sănătate petru inimă, care pot scădea colesterolul din organism. Fisticul conține, de asemenea, vitamina E, polifenoli și carotenoizi luteină și zeaxantină.

Ce nuci e bine să le consumi zilnic

Nucile sunt, în general, bogate în calorii și grăsimi sănătoase. În ciuda beneficiilor pe care le au pentru sănătate, acestea nu ar trebui consumate în exces.

O cană cu un amestec de nuci de două ori pe zi este suficientă. Consumul prea multor nuci ar putea adăuga grăsimi suplimentare dietei tale și ar pueta duce la creșterea în greutate.Pentru a obține cele mai multe beneficii, nucile ar trebui integrate cu atenție într-o dietă echilibrată.

Alături de acestea ar trebui adăugate și multe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătate. Specialiștii recomandă să servești nuci în locuri chipsurilor sau a altor gustări nesănătoase.

Nucile pot adăuga, de asemenea, o textură crocantă unei farfurii și pot fi un topping pentru terciul de ovăz și nu numai.

Specialiștii de la Healthline spun că unele persoane pot dezvolta în timp o alergie la nuci. Dacă observi crampe abdominale, greață, vărsături, diaree, congestie nazală, dificultăți la înghițire sau dificultăți de respirație, acestea ar putea fi semne ale unei alergii la nuci și ar trebui să consulți un alergolog.

Sursa: catine.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here