Secretele unui bronz frumos și sănătos. Ce trebuie să faci înainte de expunerea la soare

0

Obținerea unui bronz perfect și sănătos este un obiectiv comun pentru mulți oameni. Dar, după cum știm, expunerea prelungită la soare poate cauza probleme pielii. Iată câteva secrete care te ajută să ai un bronz frumos, dar și sănătos.

Secretele unui bronz frumos și sănătos

Obținerea unui bronz perfect și sănătos necesită o combinație de pregătire, protecție și îngrijire. Urmează aceste secrete de mai jos pentru a te bucura de o piele bronzată frumos și, cel mai important, sănătoasă. Pielea ta îți va mulțumi!

1. Pregătește-ți pielea corect

Înainte de expunerea la soare, exfoliază-ți pielea pentru a elimina celulele moarte, ajutând astfel la obținerea unui bronz uniform și de durată. Folosește un exfoliant blând pentru corp și față cu câteva zile înainte de a te expune la soare.

2. Hidratează-ți pielea

Hidratarea pielii este esențială pentru un bronz sănătos. Aplică zilnic o cremă hidratantă sau un ulei pentru corp pentru a menține pielea moale și suplă. Bea multă apă pentru a asigura hidratarea pielii din interior.

3. Aplică protecție solară

Protecția solară este crucială, chiar și când dorești să te bronzezi. Folosește o cremă cu SPF de cel puțin 30, aplicând-o generos cu 20-30 de minute înainte de expunerea la soare. Reaplică la fiecare două ore sau după înot sau transpirație.

Descoperă și: Mituri celebre despre bronz: Este sănătos sau nu?

4. Evită orele de vârf

Pentru a preveni arsurile solare, evită expunerea la soare între orele 10:00 și 16:00, când razele UV sunt cele mai puternice. În acest interval, stai la umbră sau poartă haine de protecție și pălării cu boruri largi.

5. Bronzare treptată

Obține un bronz sănătos treptat, începând cu sesiuni scurte de expunere la soare și crescând treptat timpul petrecut în aer liber. Aceasta permite pielii să se adapteze și să producă melanina necesară pentru a preveni arsurile.

6. Folosește produse autobronzante

Pentru un bronz rapid fără expunere la soare, autobronzantele sunt o alternativă excelentă. Alege produse de calitate și aplică-le uniform pe pielea exfoliată și hidratată. Autobronzantele oferă un bronz frumos și natural fără riscurile expunerii la razele UV.

7. Îngrijirea de după soare

După o zi la soare, răsfață-ți pielea cu produse after-sun care conțin ingrediente calmante și hidratante, cum ar fi aloe vera și pantenol. Acestea ajută la regenerarea pielii și la prelungirea bronzului.

8. Dieta corectă

Consumă alimente care stimulează producția de melanină, precum morcovii, cartofii dulci și spanacul. Alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele de pădure și nucile, protejează pielea de daunele cauzate de soare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here