Ce trebuie să faci pentru a elimina mirosul urât al hainelor. Ce ingrediente trebuie să folosești

1

Deși spălatul hainelor este una dintre cele mai banale activități casnice, multora le poate da bătăi de cap. Se întâmplă uneori ca hainele să rămână pătate sau să aibă un miros urât, chiar dacă au fost spălate cu un detergent de calitate. Cum scapi de mirosul urât al hainelor, folosind bicarbonat de sodiu, dar și alte ingrediente la îndemână?

Ce trebuie să faci pentru a elimina mirosul urât al hainelor

Există multiple cauze care duc la apariția mirosului neplăcut al hainelor. Poate fi vorba despre o spălare ineficientă, o uscare greșită sau despre bacteriile care se adună în interiorul mașinii de spălat și care ajung pe haine, la fiecare ciclu de spălare. Această problemă poate fi rezolvată foarte ușor, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Atunci când pui rufe la spălat, adaugă și câteva linguri de bicarbonat în compartimentul pentru detergent, împreună cu acesta. Indiferent că folosești detergent lichid sau pudră, în combinație cu bicarbonatul, acesta va fi mult mai eficient în eliminarea mirosului și petelor de pe haine.

Dacă vorbim despre pete de transpirație care nu ies la spălat, poți face un amestec din oțet alb și bicarbonat, sub formă de pastă, pe care să îl aplici pe zonele murdare, înainte de a pune rufele în mașina de spălat. Adaugă această pastă pe haine, în zona axilei, și las-o să acționeze 15-20 de minute, înainte de a pune rufele la spălat.

Descoperă și: Cumpărarea sustenabilă: ce înseamnă, cum o înțelegi și cum ai grijă de hainele tale

Alte trucuri la îndemână pentru ca hainele să aibă un miros proaspăt

  • Nu mai folosi balsam la clătire, ci oțet alb. Adaugă o cană de oțet diluat cu apă în compartimentul pentru balsam, astfel încât hainele să fie curățate de orice miros. Nu îți face griji în privința oțetului, se va evapora odată cu uscarea.
  • Usucă hainele, pe cât posibil, la aer. Rufele uscate în balcon, în casă sau pe calorifer capătă un miros neplăcut în timp.
  • Folosește uleiuri esențiale. Dacă ții neapărat ca hainele să aibă un anumit parfum, în loc de balsam, adaugă câteva picături de ulei esențial diluat în apă.
  • Curăță mașina de spălat, odată la câteva luni, cu oțet și bicarbonat. Adaugă cele două ingrediente în mașină și setează un ciclu de spălare scurt, cu apă fierbinte, fără să pui haine în mașină.
  • Ai grijă cum depozitezi hainele. Dacă rufele din șifonier au un miros neplăcut, acesta se va impregna și în hainele proaspăt spălate.

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here