Cum pregătești suprafața pentru montarea gresiei

0

Te pregătești de renovarea casei și vrei să obții un aspect armonios? Alegerea cromaticii sau a obiectelor de mobilier nu este singurul lucru căruia ar trebui să îi acorzi atenție deosebită. De montarea plăcilor depinde întreaga estetică a încăperii. Felul în care le integrezi îți poate asigura ambientul de care ai nevoie pentru relaxare totală și confort sporit. Primul și cel mai important pas este pregătirea suprafeței. În lipsa etapelor corecte va trebui să intervii constant pentru diverse modificări și reparații, ceea ce înseamnă mai mulți bani cheltuiți.

Ce presupune procesul, dar și care sunt cele mai importante accesorii gresie și faianță pe care să le folosești afli în rândurile de mai jos.

Cum pregătești suprafața pentru montarea gresiei

Pregătirea suprafeței nu este deloc complicată și nici nu implică activități greu de îndeplinit. Dacă ești suficient de priceput și ai în vedere câteva sfaturi esențiale nu vei avea avea nevoie de ajutorul unui specialist. Poți duce la bun sfârșit pe cont propriu etapele de lucru dacă iei în calcul următoarele aspecte:

  • Curăță foarte bine suprafața pentru a elimina urmele de mizerie, praf sau grăsime. În cazul în care zona e foarte expusă factorilor de murdărie aplică detergenți speciali.Verifică inclusiv dacă există eventuale fisuri, crăpături sau imperfecțiuni și repară-le înainte de a integra plăcile. Șlefuiește materialele abrazive și folosește un aspirator pentru a lăsa suprafața complet curată.
  • Ai grijă la gradul de nivelare – nu trebuie să existe diferențe de egalitate și denivelări. Poți folosi o șapă autonivelantă pentru a rezolva problema și a corecta substratul. După ce obții un rezultat perfect, se lasă la uscat zona și se aplică amorsa. Însă, înainte de a folosi adezivul, asigură-te că are consistența ideală și că se pliază cu ușurință caracteristicilor gresiei alese.
  • Începe montarea din colțul cel mai vizibil al camerei și nu uita să citești instrucțiunile indicate de producător pentru a folosi corect adezivul. Ține cont de specificațiile spațiului – traficul zilnic, gradul de umiditate și expunere la factori de uzură. Taie plăcile dacă e nevoie și folosește distanțieri gresie pentru a asigura uniformitatea dorită. Pentru a evita riscul unui design disproporționat, integrează plăcile tăiate în locul unde va fi amplasat mobilierul.

De ce instrumente ai nevoie pentru a pregăti suprafața de lucru?

Pe lângă atenția sporită pe care trebuie să o acorzi procesului propriu-zis trebuie să ai și echipamentul potrivit. Iată care sunt instrumentele care nu ar trebui să lipsească din trusa personală și care te vor ajuta să pregătești corespunzător suprafața:

  • Mistrii – Pentru aplicarea materialului de umplutură folosit la netezirea suprafeței. De asemenea, pentru a uniformiza adezivul vei avea nevoie de o rindea.
  • Ustensile de marcat – Înainte de a aplica gresia trebuie să măsori încăperea, dar și să marchezi dimensiunile plăcilor pentru a se potrivi perfect.
  • Bormașină cu burghiu electric – În cazul în care vrei să dai găuri în suprafața de lucru. Se folosește cu precădere atunci când vrei să faci loc instalației sanitare sau echipamentelor electrice.
  • Echipament de protecție – Inclusiv mănuși, ochelari de protecție și mască de praf, pentru a te proteja împotriva substanțelor chimice și a particulelor fine în timpul derulării activităților. Nu uita de genunchiere și salopeta specială, care să-ți asigure confort și libertate de mișcare.
  • Mașini de sablat – Probabil te întrebi de ce să investești în mașini de sablat dacă nu lucrezi în Ei bine, sunt ideale pentru restaurarea și curățarea suprafețelor. Le poți folosi și pentru sablare și gravare.

Vrei să montezi gresie pe cont propriu și să obții standarde înalte de calitate? Asigură-te că nivelezi corect suprafața de lucru și că ții cont de sfaturile de mai sus!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here