Cum arată o casă inteligentă

0

O casă inteligentă este și o casă de vis? Da, dacă arată precum cabana din stațiunea Cortina d`Ampezzo, situată în nordul Italiei. Arhitecții italieni au gândit aici un spațiu unde liniile tradiționale de design se îmbină cu cele mai noi tehnologii în materie de management al clădirilor. La vila din Cortina d`Amprezzo toate camerele sunt din lemn de brad, folosindu-se elemente structurale tradiționale, dezvoltate de artizanii locali.

villa-cortina-serie-eikon-e-touch-screen-domotica-vimar-i7dez0Design-ul interior și exterior este unul minimalist, însă acesta este compensat de complexitatea tehnologiei folosite în gestionarea acestei construcții. Cabana este o adevărată casă inteligentă, având la bază un sistem de automatizare dezvoltat de VIMAR. Toate funcțiile camerelor sunt administrate prin ecrane video-touch, astfel că temperatura, umiditatea, jaluzelele, intensitatea luminii, sistemul audio au toate un singur “stăpân” – controller-ul centralizat. Astfel cel care locuiește într-un astfel de spațiu este transportat brusc într-un film since-fiction, dar mai degrabă since-reality. Casa are gândite scenarii de “mood” pentru fiecare zona în parte. Astfel, există patru sectoare audio separate în spațiul de locuit și două în zona de wellness. În acest fel familiile pot asculta muzica clasică în camera de zi sau muzică rock în gym, prin intermediul iPod-ului conectat la stația de andocare.

Citeşte şi Family Hub, frigiderul inteligent pentru o casă inteligentă

Lumina e cum vrei tu într-o casă inteligentă

De asemenea, intensitatea și căldura luminii ambientale poate fi modificată în funcție de diverse scenarii pe care utilizatorii și le prestabilesc (ex. momentul mesei, vizionarea unui film, o seară cu prietenii etc).  Bijuteria arhitecturală din Cortina d`Amprezzo se completează cu bijuteria tehnologică implementată de VIMAR, prin sistemul de automatizare By-me.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here