Cum arată și unde se află arborele care produce 40 de tipuri de fructe

1

În lumea fascinantă a naturii descoperim uneori lucruri care ne uimesc și ne încântă prin diversitatea și inovația lor. În acest sens, cercetătorii au reușit să pună în scenă o adevărată minune: un arbore care produce nu mai puțin de 40 de tipuri de fructe diferite!

Da, ați auzit bine! Un singur arbore poate produce cireșe, prune, piersici, nectarine, caise, pere și multe altele. Cum este posibil așa ceva și unde putem găsi această minune horticolă?

Arborele Frankestein: arborele minune care produce 40 de tipuri diferite de  fructe

Sam Van Aken, profesor american la Universitatea Syracuse, este ideologul și creatorul acestuia: „O văd ca pe o operă de artă, un proiect de cercetare și o formă de conservare”. Acest pasionat de artă și natură a avut o idee nebunească: să creeze un arbore care să producă mai multe tipuri de fructe. Astfel a luat naștere proiectul „Arborele 40 de Fructe”, care s-a transformat într-o adevărată reușită.

Tehnica miraculoasă: Grafting-ul

Secretul din spatele acestei minuni horticole stă în tehnica cunoscută sub numele de „grafting” sau altoire. Profesorul numește pomul său fructifer „sculptură prin altoire”. Fiecare parte diferită a pomului fructifer este obținută din altoire tradițională. Sam Van Aken a prelevat muguri din diferite soiuri de fructe, inclusiv soiuri rare și vechi, și i-a altoit pe un singur trunchi de prun. Astfel, un singur arbore a prins viață și a început să producă o varietate uluitoare de fructe.

ARBORELE CU 40 DE SPECII DE FRUCTE DIFERITE - YouTube

Diversitatea uimitoare

Printre cele 40 de tipuri de fructe produse de acest arbore se numără piersici, nectarine, caise, cireșe, prună, mazăre, pere, mere și chiar migdale. De-a lungul sezonului, ramurile arborelui explodează în culori și arome variate, oferind o panoramă spectaculoasă și o adevărată bucurie pentru orice privitor.

Arborele care produce 40 de tipuri de fructe. Cum arată și unde se află.  Cercetătorii au rămas uimiți - Ego.ro

Unde putem găsi arborele minune

Proiectul lui Sam Van Aken a devenit rapid celebru și a generat un interes considerabil la nivel mondial. Arborele 40 de Fructe a fost plantat în diverse locuri din Statele Unite ale Americii, inclusiv în muzee, campusuri universitare și grădini botanice. De asemenea, există exemplare în Europa și alte părți ale lumii, astfel încât fascinația pentru această minune se răspândește în întreaga lume.

40 de Soiuri Diferite de Fructe - Într-un Singur Copac

Ceea ce face acest arbore chiar mai remarcabil este faptul că el înflorește în diferite culori în timpul primăverii, adăugând o notă de frumusețe în peisajul oricărei grădini. În plus, fructele care apar în varietatea de nuanțe și forme încântă ochiul și deschid o lume de arome delicioase pentru papilele gustative.

Descoperirea acestui arbore hibrid nu numai că ne impresionează prin aspectul uimitor, dar are și o semnificație profundă. Prin cultivarea acestor copaci, Sam Van Aken susține protejarea biodiversității și educarea publicului în privința importanței conservării naturii.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] În lumea fascinantă a naturii descoperim uneori lucruri care ne uimesc și ne încântă prin diversitatea și inovația lor. În acest sens, cercetătorii au reușit să pună în scenă o adevărată minune: un arbore care produce nu mai puțin de 40 de tipuri de fructe… Cititi mai multe aici: Cum arată și unde se află arborele care produce 40 de tipuri de fructe […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here