Cum să decorezi pomul de Crăciun

0
pom de craciun

Pomul de Crăciun este un element foarte important și definitoriu al sărbătorilor de iarnă. În România conform tradiției bradul se împodobește în Ajun de Crăciun. În occident însă împodobirea pomului de Crăciun se face încă de la începutul lunii decembrie sau cu multe zile înainte de Crăciun. Nu este nimic rău dacă împodobiți pomul de Crăciun mai devreme, așa vă veți putea bucura mai mult timp de el. Indiferent dacă decorați un pom natural sau un pom artificial sunt aceeași pașii de împodobire ai pomului de Crăciun.
Uite câteva sfaturi pentru a decora corect bradul de Crăciun:

1. Pimul pas este alegerea tipului de arbore pentru că de asta depinde gradul de dificultate în ceea ce privește decorarea pomului. Pinul de exemplu este un tip de copac veșnic verde care își pierde mai greu acele decât alți arbori. Și totuși cei mai indicați pomi pentru împodobit cu ornamente sunt brazii și molizii datorită faptului că ramurile lor sunt mai robuste. Mai este și o altă opțiune și anume bradul artificial care este cel mai util și poate fi folosit mai mulți ani.

2. Următorul pas dupa ce ați ales pomul este fixarea acestuia în suport și binențeles alegerea locului unde va sta pe toată perioada cât este împodobit. Dacă pomul este natural trebuie să puneți sub suport o farfurie în care să se scurgă apa care va menține bradul mai mult timp proaspăt.

3. Înainte de a începe decorarea bradului trebuie să alegeți tema dorită. În acest mod vă puteți alege stilul care vă caracterizează cel mai bine dar aveți și posibilitatea de a alege o temă care este la modă. Sunt multe posibilități de culori: auriul, argintiul, roșul sau rozul care arată foarte bine pe un copac alb artificial dar la fel de interesant poate fi și o decorare în stil retro , la fel și un copac în stil victorian care se decorează cu ornamente mici detaliate și o mulțime de îngeri sau stilul de copac rustic decorat cu bile de sticlă, ornamente din lemn și fulgi din vată pentru a imita zăpada.

4. Și acum puteți începe decorarea cu instalația electrică căci ea este prima care se montează dar mai întâi trebuie să vă asigurați că nu este încurcată și nu are nici un beculeț ars. Schimbarea unui bec când instalația este deja montată presupune un mare risc deoarece există pericolul să apară o scânteie și să ia foc pomul.

5. Înainte de a așeza globurile și decorațiunile trebuie decorat mai întâi vârful pomului. Când împodobiți pomul de Crăciun trebuie să așezați decorațiunile voluminoase pe ramurile inferioare și cele mai mici pe ramurile superioare pentru că așa vor fi din punct de vedere estetic direct proporționale cu ramurile pomului.

6. Urmează beteala care are și ea un rol important în toată această operațiune. Nu este de dorit să plasați bucăți de beteală pe toată suprafața bradului, cel mai atractiv aspect fiind realizat prin atârnarea bucăților de beteală la extremitatea ramurilor, acestea vor da senzația de țurțuri.

7. În pomul de Crăciun se pot pune și bomboane de pom sau felicitări de Crăciun care vor da o amprentă proprie fiecăruia dintre noi.

Oricum ați decora pomul de Crăciun nu trebuie să exagerați cu decorațiunile, să nu încărcați prea mult pomul pentru că va fi prea aglomerat și va avea un aspect chicios, acest lucru fiind cea mai importantă regulă în decorațiunile interioare.

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: decorationdenoel.com, archzine.fr, cerezasurladeco.com, designmag.fr, favhomeideas.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here