Ingredientele pe care ar trebui să le eviți în bucătărie. De ce nu sunt recomandate de specialiști în timpul procesului de slăbire

0

Sezonul rece este tot mai aproape, iar tu trebuie să fii mai atentă ca niciodată la produsele pe care le consumi.

Nutriționiștii spun că în această perioadă oamenii au tendința să ia kilograme în plus. De data aceasta, specialiștii au dezvăluit și ingredientele pe care ar trebui să le eviți în bucătărie, mai ales dacă te afli în timpul procesului de slăbire.

Unele alimente ar trebui să fie evitate atunci când încerci să slăbești. Printre acestea se numără alimentele procesate, dar și dulciurile.

Nutriționiștii recomandă evitarea consumului de gogoși, chipsuri sau de cheeseburgeri. Mâncatul sănătos nu înseamnă doar să eviți alimentele nesănătoase.

Combinaţii de mâncăruri nesănătoase | Epoch Times România

Un regim alimentar sănătos presupune luarea unor decizii inteligente și înlocuirea ingredientele dăunătoare cu unele care să-ți aducă beneficii organismului.

Ingredientele pe care ar trebui să le eviți în bucătărie

Nutriționiștii recomandă oamenilor să încerce să-și gătească singuri mâncarea ori de câte ori au ocazia. În felul acesta pot estima numărul de calorii consumate.

În plus, atunci când îți gătești singur este mult mai ușor să urmărești ingredientele pe care le folosești. Când vine vorba de ingrediente dăunătoare în bucătărie, nutriționiștii atrag atenția cu privire la două dintre ele.

Deși există pe piață multe ingrediente care îți pot afecta silueta, făina rafinată și uleiul de gătit se află pe lista celor mai periculoase. Aceste două ingrediente se găsesc în multe preparate pe care le consumi zilnic, iar dacă te lupți cu kilogramele în plus, ele te-ar putea ține pe loc. Află mai multe despre cum poți reduce pofta de dulce.

Făina rafinată

Faina Manitoba - faina de forta - Gourmet FT-Shop.ro

Experții spun că făina se află pe lista de ingrediente pe care ar trebui să le eviți în bucătărie. Dacă obișnuiești să coci des, atunci singur folosești o cantitate semnificativă de făină.

În prezent există pe piață o mulțime de tipuri de făină. De cele mai multe ori aceasta este rafinată și îți poate sabota eforturile pe care le depui în timpul procesului de slăbire.

Făina rafinată, ca multe alte ingrediente procesate, este bogată în calorii. În plus, acest ingredient are o valoare nutritivă foarte mică. Un risc major al folosirii acestui ingredient este glicemia crescută. Experții sunt de părere că făina rafinată are un indice glicemic mai ridicat decât făina integrală. Acest lucru înseamnă că făina rafinată îți poate crește mult mai rapid indicele de zahăr din sânge.

Uite aici o listă cu alimente recomandate pentru a-ți ține glicemia sub control. Creșterea nivelului de zahăr din sânge poate duce la apariția mai multor probleme de sănătate, printre care și creșterea în greutate.

Dacă obișnuiești să consumi multe produse preparate cu făina rafinată te expui riscului de apariție a diabetului de tip 2, dar și a apariției bolilor de inimă. Specialiștii recomandă să înlocuiești făina rafinată cu una integrală de grâu sau de migdale.

Uleiul de gătit

Ulei de floarea soarelui presat la rece - Produs în Bihor

Printre ingredientele pe care ar trebui să le eviți în bucătărie se află și uleiul de gătit. Acesta îți poate încetini progresul în scăderea în greutate. Uleiul este printre inamicii principali ai procesului de slăbire. Acest lucru se datorează faptului că uleiul este dens în calorii și oferă foarte puține substanțe nutritive organismului. În esență uleiul este compus din calorii goale.

Desigur, poate fi dificil să renunți complet la ulei, însă poți opta pentru alternative mai sănătoase, precum uleiul de măsline. Uleiul de floarea-soarelui poate fi cu adevărat periculos pentru sănătatea ta, spun specialiștii. Există anumit preparate care nu solicită folosirea unei cantități foarte mari de ulei. În acest caz, specialiștii recomandă evitarea folosirii uleiului.

Discuția se poate extinde și când vine vorba de spray-urile cu ulei de gătit. Acestea ar conține aditivi, cum ar fi lecitina, care acționează ca un emulgator, dar și siliconul dimetil care este un agent antispumant. În locul unui astfel de produs, specialiștii recomandă folosirea uleiului de avocado, o alternativă mult mai sănătoasă. Schimbarea obiceiurilor de gătit nu este ușoară. Însă aceasta poate fi benefică pe termen lung pentru silueta ta, dar și pentru sănătatea ta.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here