Feng Shui: Ce înseamnă și ce elemente conține

2

Spațiul în care trăim și lucrurile pe care le deținem au o frecvență energetică și vibrațională care ne influențează calitatea vieții. Trebuie doar să te gândești la momentele în care o cameră dezordonată te obosește doar când o privești…

Orice ne înconjoară este energie, acest lucru este explicat cel bine de conceptul Feng Shui, care este o artă chinezească străveche ce ne ajută să creștem nivelul energiei din casă, dar această energie influențează calitatea vieții.

Feng Shui ne ajută să obținem mai mult control asupra energiilor care tranzitează spațiul în care locuiești.

Ce înseamnă Feng Shui

Cuvântul Feng Shui provine din chineză și înseamnă Vânt și Apă. În cultura chinezească, vântul domol și apa curgătoare au fost întotdeauna asociate cu prosperitatea continuă și sănătate.

Feng Shui este o filosofie străveche ce folosește cele 5 elemente principale din natură în amenajarea locuinței pentru a crea fluxul potrivit de energie. Când lemnul, focul, pământul, apa și metalul sunt în armonie perfectă, energia dintr-un spațiu de locuit deține vibrații înalte, benefice.

Amenajarea unei case conform principiilor Feng Shui înseamnă a face din căminul tău un spațiu care încurajează creșterea, atrage pacea și prosperitatea. Această filosofie simbolizează mai mult decât simpla înfrumusețare a căminului. Este vorba despre schimbarea vibrației casei tale și, prin urmare, schimbarea vibrației interioare a celor care locuiesc acolo.

Descoperă și: Reguli de Feng Shui: Ce culoare trebuie să fie ușa casei tale pentru a atrage norocul

Cele 5 elemente Feng Shui

Feng Shui se bazează pe sistemul celor 5 elemente naturale, sistem ce provine din filosofia taoistă. Acest sistem analizează ciclicitatea naturii și modul în care acesta lucrează pentru a fi în echilibru.

Cele cinci elemente ale sistemului sunt pământ, metal, apă, lemn și foc. Fiecare element este asociat cu anumite calități, precum și cu nuanțe și forme ce pot fi folosite ca elemente de design interior.

Pământ

Pământul este legat de îngrijirea de sine și sănătate. În amenajarea casei se folosesc culorile pământului precum galben, cărămiziu și maro, precum și forme pătrate și obiecte grele. Astfel, pentru a adăuga elementul pământ în casa ta, poți alege un covor pătrat având una din cele 3 nuanțe sau un birou solid dreptunghiular.

Metal

Metalul atrage energia bucuriei, frumuseții și prosperității financiare. Culorile alb, gri și nuanțele metalice, precum și formele circulare, reprezintă metalul. Pentru a adăuga elementul metal în locuința ta, poți opta pentru corpuri de iluminat cu forme circulare.

Apă

Apa reprezintă înțelepciunea profundă, precum și legătura noastră cu ceilalți și cu lumea din jurul nostru. Culoarea care simbolizează acest element este, desigur, albastru, iar ca forme reprezentative, sunt cele ondulate. De asemenea, poți adăuga elementul apă în interiorul locuinței folosind o fântână curgătoare de mici dimensiuni sau un tablou cu imagini care reprezintă o apă curgătoare.

Lemn

Lemnul sugerează creșterea, vindecarea și vitalitatea. Este reprezentat de culoarea verde, precum și de forme înalte, coloane. Plantele de apartament verzi sunt o modalitate grozavă de a introduce lemnul în casa ta.

Foc

Focul reprezintă pasiune, dragoste și inspirație. Este legat de culori de foc precum roșu și portocaliu strălucitor și forme triunghiulare. Lumina este, de asemenea, conectată la elementul de foc. Veiozele, lampadarele și candelabrele sunt o modalitate excelentă de a adăuga elementul foc în casa ta.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here