Tunsori și coafuri care fac furori și care întineresc femeile trecute de 50 de ani

2

Mai toate reprezentantele sexului frumos aleg să își tundă părul astfel – și cu un motiv bine întemeiat. Dacă vrei să fii o femeie matură, dar în același timp cu stil, este bine să arunci și tu o privire asupra acestor tunsori. Cum recomandă specialiștii să procedezi, dacă ești trecută de vârsta de 50 de ani.

Cum să ai un păr frumos și la 50 de ani

Pentru femeile de peste 50 de ani, aceste tunsori fac furori în anul 2023. Specialiștii în domeniu spun că acestea au mare succes – și cu un motiv bine întemeiat, ele îndulcind trăsăturile feței și oferind un plus de naturalețe chipului reprezentantelor sexului frumos.

Să te simți bine în pielea ta, indiferent de vârsta ta, este o chestiune de atitudine. Nimic nu este mai potrivit decât să știi ce îți place, ce te avantajează și cum te simți cel mai bine. Pe lângă faptul că trebuie să-ți urmezi instinctul, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru o tunsoare reușită.

Specialiștii recomandă femeilor de peste 50 de ani să opteze pentru stiluri de tunsori care oferă părului un aspect mai dens și mai voluminos. Cele mai potrivite sunt cele de lungime medie, excepție făcând o tunsoare în care firele de păr capătă aspect ondulat.

Bretonul oferă, de asemenea, naturalețe și ajută la estomparea semnelor specifice înaintării în vârstă, cum ar fi liniile fine și ridurile. Poți să îți îndulcești trăsăturile feței cu ajutorul podoabei capilare, atât timp cât știi cum să o folosești în avantajul tău, potrivit specialiștilor în domeniu.

Descoperă și: Sfaturi și recomandări pentru a diminua căderea părului

Tunsori care avantajează femeile 50+

Odată cu vârsta, și părul nostru suferă schimbări. Modificările la nivelul hormonilor se văd și la nivelul podoabei capilare, aceasta pierzând cantități importante de colagen, motiv pentru care se încrețește ușor. Dacă obișnuiești să te și vopsești, vei observa că părul își va pierde treptat strălucirea.

După vârsta de 50 de ani, nu este important doar să folosești șamponul, masca sau serul potrivit pentru a-ți menține părul hidratat, ci să optezi și pentru o tunsoare care să te întinerească, potrivit specialiștilor. Iată care sunt tunsorile care fac furori în anul 2023:

  • choppy bob: tunsoare cu linia sub bărbie, cu vârfuri tunse spre exterior, oferind densitate și textură;

  • bob: este cea mai versatilă, dar și cea mai solicitantă tunsoare, la nivelul maxilarului;

  • bob stratificat: se adaptează tuturor chipurilor, se lasă părul să crească pentru a obține un bob lung;

  • shaggy: stil ușor dezordonat, care oferă o imagine casual și tinerească;

  • mixie: tunsoare scurtă, cu fire de păr mai lungi în zona cefei, stil îndrăzneț și cu personalitate;

  • breton: oferă un look mai proaspăt, se recomandă a fi purtat pe spate;

  • tunsoare lup: un amestec între shag și mullet;

  • stil ondulat: părul ondulat oferă un aspect mai des, îndulcind trăsăturile femeilor.

În altă ordine de idei, ai grijă la produsele pe care le folosești pentru a-ți întreține părul. Este bine să optezi pentru cele care prezintă în compoziția lor colagen, ulei de argan sau proteină trigonală. Toate acestea vor ajuta firul de păr să fie hidratat, mai flexibil și mai rezistent.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] Mai toate reprezentantele sexului frumos aleg să își tundă părul astfel – și cu un motiv bine întemeiat. Dacă vrei să fii o femeie matură, dar în același timp cu stil, este bine să arunci și tu o privire asupra acestor tunsori. Cum recomandă specialiștii… Cititi mai multe aici: Tunsori și coafuri care fac furori și care întineresc femeile trecute de 50 de ani […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here