Fiat 500, o mașină ușor de condus în oraș și în drum spre mare

3

Dacă ai pus deoparte 2000 de euro pentru avans și ai 300 pe lună pentru o rată, atunci poți conduce în fiecare zi o mașina precum cea din garajul Casoteca: Fiat 500.

Fiat-ul 500 roșu pe care l-am testat în uikend către Marea Neagră avea sub capotă un motor de 1,2 litri, pe benzină și a fost cuplat la o cutie de viteze automată (dualogic) în 5 trepte. Suficient ca 500-le să meargă lejer cu puțin peste viteza maximă legală de autostradă și să consume cam 7 litri de benzină la suta de km.

Sigur că un Fiat 500 roșu cu plafon panoramic și tapiserie în stil Burrberry (așa am văzut-o noi), cu volan din piele de culoare crem pare o mașină pentru fete. Iar motorul care produce 70 de CP pare, și el, cam pentru fete. Dar nu e deloc așa!

Un plus pentru cine a învățat să le folosească, este faptul că Fiat 500 are padele în spatele volanului. Asta te ajută să retrogradezi pentru a obține frână de motor sau poți schimba într-o treaptă superioară dacă vrei un regim de turație mai scăzut doar cu o atingere de manetă. Mai simplu ca ”Buna Ziua!”.

Cei 70 de cai sunt perfect ”împăcați” cu rapoartele din cutia de viteze astfel încât Fiat-ul 500 să se miște chiar sportiv. Mașina accelerează mult mai bine decât te lasă să crezi cifrele, dar nouă ne-a plăcut să mergem în setarea ”eco”. Oricum, dacă apeși accelerația la podea, cutia retrogradează fix în treapta potrivită. Mai trebuie spus că Fiat 500 iți conferă o poziție înaltă la volan, vizibilitate excelentă; dacă e soare afară, este o mașină solară!

Citește și Dacia Logan MCV Stepway în weekend cu Bella

În drum spre mare, Fiat 500 te încântă, te pregătește pentru nisip, soare și valuri. În Fiat 500 poți să asculți muzică și dacă mergi cu 130 de km/h pe autostradă. În habitaclu intră zgomotul rulatului moderat, experiența este pozitivă. Mai ales dacă vrei să asculți propria muzică cu telefonul conectat la carkit-ul cu ditamai displayul de 7 inci.

Odată ajuns la mare, Fiat 500 devine cea mai bună obține de mașină în care vrei să te plimbi prin stațiuni, după o versiune decapotabilă. Cât despre oraș, orice oraș, mașina este ușor de parcat, are garda relativ înaltă, deci nu lovești bordura, dar un casco ar fi binevenit pentru că orice zgârietură se vede urât.

Pentru cârcotași, Fiat 500 vine cu o garanție de 5 ani, ceea ce o face ușor de vândut dacă te gândești să o păstrezi 4 ani: cumpărătorul primește o mașină cu un an garanție!

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here