Holdingul ROCA Industry a cumpărat compania Dial cu 11 milioane euro

1

ROCA Industry, holdingul de materiale de construcţii al ROCA Investments, a finalizat tranzacţia începută în luna aprilie, prin care achiziţionează integral compania Dial, jucător în piaţa produselor din sârmă metalică, tranzacţia fiind în valoare de 11 milioane de euro.

 

”ROCA Industry, holdingul de materiale de construcţii al ROCA Industry, a finalizat tranzacţia începută în luna aprilie, prin care achiziţionează integral compania Dial, jucător în piaţa produselor din sârmă metalică. Tranzacţia, în valoare de 11 milioane de euro, la care se vor adaugă până la 3 milioane de euro, în funcţie de îndeplinirea unor metrici de performanţă, reconfirmă teza de investiţii a holdingului, de creştere prin diversificarea sectoarelor de materiale de construcţii în care ROCA Industry activează”, anunţă holdingul.

Vasile Roşu, fondatorul Dial, rămâne parte din companie în următoarea perioadă, asigurând transferul de know-how necesar dezvoltării următoare, în parteneriat cu ROCA Industry.

Vezi și UPDATE: Astăzi începe programul rabla pentru electrocasnice pentru persoanele fizice

„Preluarea companiei Dial în portofoliul ROCA Industry reprezintă un pas firesc şi important în dezvoltarea holdingului şi, de asemenea, materializarea strategiei de creştere a valorii pe care o aducem investitorilor noştri. Mă bazez atât pe echipa holdingului cât şi pe Vasile Roşu pentru a transpune în realitate, şi în cazul Dial, viziunea noastră de dezvoltare prin parteneriat, cu focus atât pe investiţii şi rezultate bune, dar şi pe cultura organizaţională, pe valori comune sănătoase. Preţuim realizările fondatorului acestei companii şi ne bucurăm că împreună avem ocazia să transformăm o criză de succesiune într-o oportunitate de creştere in continuare a unei companii româneşti, cu capital românesc”, a declarat Ionut Bindea, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general interimar al ROCA Industry.

Dial, cu sediul în Hârşova, Constanţa, a fost înfiinţată în anul 1994, fiind specializată în producţia de panouri bordurate de gard, plasa împletită de gard, plasa Rabitz, stâlpi rectangulari şi nu numai. Compania este prezentă la nivel naţional prin lanţuri DYI (do-it-yourself, bricolaj), distribuitori de materiale de construcţii şi retaileri. Circa 10% din cifra de afaceri este generată de exporturi, cu perspective de a creşte prezenţa pe pieţele externe.

Cu afaceri de 41 milioane lei realizată în primul semestru al anului 2022, compania are planuri de investiţii în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei.

„Cred că mulţi antreprenori români se află într-o situaţie similară cu cea în care eram eu, în care compania pe care am ridicat-o cu succes de la zero şi am transformat-o într-un afacere profitabilă, într-o industrie de viitor, are nevoie de un nou partener de drum, care să o ducă în continuare la următorul nivel. Sigur că mi-ar fi plăcut ca unul dintre urmaşii mei să fie cei care preiau acest rol, dar sunt bucuros că am găsit în ROCA Industry valori comune şi parteneri de încredere care se vor ocupa de viitorul Dial. În perioada următoare voi rămâne alături de ei şi de companie, pentru a asigura transferul de know-how şi viziune”, a declarat Vasile Roşu, fondatorul Dial.

Citește și Bulion de roșii cu ardei capia copți, cea mai ușoară rețetă

Lansată în luna decembrie a anului trecut şi listată la bursă în ianuarie, ROCA Industry şi-a extins treptat prezenţa în sectorul materialelor de construcţii şi în prezent grupează companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%), si Dial (100%).

un comentariu

  1. […] ROCA Industry, holdingul de materiale de construcţii al ROCA Investments, a finalizat tranzacţia începută în luna aprilie, prin care achiziţionează integral compania Dial, jucător în piaţa produselor din sârmă metalică, tranzacţia fiind în valoare de 11 milioane de euro.   ”ROCA Industry, holdingul de materiale… Cititi mai multe aici: Holdingul ROCA Industry a cumpărat compania Dial cu 11 milioane euro […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here