10 moduri prin care îți poți transforma ușor și cu buget redus dormitorul plictisitor

0

Poate că ești mulțumit, în principiu, cu dormitorul tău, dar când privești în jur, camera pare totuși cam plictisitoare. Îți place mobilierul și schema de culori este potrivită, dar ceva lipsește – personalitatea. Chiar și un dormitor bine decorat poate fi plictisitor, dacă nimic din decor nu indică propriul stil personal.

Din fericire, îți poți transforma dormitorul doar cu unul sau două accente atent alese care îți exprimă personalitatea. Iată zece moduri prin care îți poți îndrepta creativitatea în direcția corectă – pe drumul către un dormitor care poate fi oricum, dar nu plictisitor.

1. Exprimă-ți latura artistică

Pereții tăi sunt bucăți goale, întinse, de alb? Deși puțini oameni uită să pună pe pereți lucrări de artă în sufragerie, impactul său decorativ este adesea trecut cu vederea atunci când vine vorba de dormitor. E timpul să aduci arta și aici – pune pictura, posterul, schița ori tabloul pictat de tine, sau colecția de fotografii de familie pe peretele din spatele patului, deasupra tăbliei, sau pe peretele dormitorului care are cel mai deschis spațiu. Te simți motivat? Combină mai multe piese pentru a crea o galerie uimitoare pe zid.

2. Scoate în evidență tăblia mare a patului

O tăblie cu aspect extraordinar transformă chiar și cel mai banal dormitor în ceva special. Uită-te la exemplul prezentat aici – un dormitor atractiv, dar neutru, obține un lift imens în privința stilului, datorită tăbliei superbe, tapițate. Într-un dormitor care altfel ar rămâne neutru, o tăblie cu efect izbitor poate adăuga contrastul de care e nevoie. Poți face ușor o astfel de modificare, cu                                                          un imprimeu care îți place, urmărind video-uri DIY,                                                           sau cu ajutorul unui meșter.

3. Adaugă elemente metalice

 

Un pic de bling-bling conferă un strop de emoție și un strop de chic ținutei tale preferate și nu este diferit în dormitor. Câteva atingeri de strălucire, fie din sticlă, fie din suprafețe metalice sau decorațiuni reflectorizante, cum ar fi paiete de pe perna prezentată aici, reușesc să alunge monotonia. Metalele calde, în special auriul, sunt în vârful în topurilor de stil în acest moment, dar dacă preferi tonurile reci de argint sau crom, alege-le cu încredere și adaugă un strop de strălucire dormitorului. Ai grijă, însă, pentru că un strop de strălucire este benefic, însă prea mult metal poate fi copleșitor.

4. Alege perne colorate

Nuanțele neutre sunt liniștitoare, dar un dormitor fără contrast este plictisitor. Nu te teme – poți adăuga o notă de culoare doar cu ajutorul câtorva perne cu nuanțe puternice în pat. De regulă, patul tău va arăta cel mai bine cu trei perne aruncate care se potrivesc (nu trebuie să se potrivească perfect) în culori, stil sau design.

5. Fă un update corpului de iluminat

Plafonul dormitorului tău nu este nimic mai mult decât un bec încorporat într-un corp de sticlă – genul plafonierelor clasice, de demult? Plictisitor! Schimbă-ți corpul de iluminat demodat cu ceva spectaculos. Chiar dacă nu schimbi nimic altceva în dormitor, un corp de iluminat îndrăzneț oferă spațiului un efect wow imediat. Și există stiluri aproape interminabile din care să alegi, deci poți fi sigur că vei găsi ceva pe placul tău.

 

 

  1. Cultivă o grădină de interior

Când este timpul să amenajezi dormitorul, nu poți greși cu ceva verde. Plantele de casă nu adaugă doar culoare, contrast și atractivitate naturală, ci ajută și la purificarea aerului din dormitor. Chiar dacă nu ești un grădinar priceput, poți cultiva cu ușurință anumite plante care nu sunt „mofturoase”, precum Dracaena sau Crinul Păcii. Mai multe plante potrivite pentru interior poți găsi aici.

  1. Creează un perete – accent

Un perete – accent în spatele patului tău este o cură sigură pentru monotonia insuportabilă din dormitor. Există multe moduri prin care poți crea un perete – accent. Când pictezi, alege ceva strălucitor, închis sau strident – alege, pur și simplu, o culoare care îți place, și completează aspectul cu o pernă sau două în aceeași paletă de nuanțe. Pentru un impact și mai mare, adaugă un design imprimat pe perete sau un autocolant care poate fi îndepărtat.

8. Schimbă lenjeria de pat

Lenjeria de pat este unul dintre cei mai importanți factori în stabilirea stării de spirit și a stilului dormitorului tău, așa că dacă până acum te-ai descurcat cu nimic altceva decât o pătură plictisitoare, este timpul să schimbi lucrurile. Alege ceva nonconformist, o lenjerie cu animal print sau jungle, pentru a da viață unei încăperi tradiționale. Dacă este puțin prea sălbatic pentru gusturile tale, alege așternuturile în orice stil îți place, fie că este country, contemporan, elegant sau ceva intermediar. Amintește-ți, totuși, să cauți un model sau o culoare puternică dacă îți dorești să oferi viață dormitorului tău.

9. Găsește o lampă drăguță pentru noptieră

Fiecare pat are nevoie de o lampă de noptieră, deci de ce să nu alegi ceva special? Poți găsi lămpi relativ ieftine, ceea ce oferă o modalitate excelentă de a adăuga rapid un punct de interes în dormitor, fără a afecta bugetul. Poți găsi opțiuni de dormitor cu un impact mare, trezitor și plictisitor în majoritatea magazinelor de mobilă, magazinelor cu reduceri sau magazine care sunt specializate pe corpuri de iluminat.

10. Înlocuiește covorul

Pardoselile sunt uitate frecvent când vine vorba de decorare. Acoperită cu covoare banale, simple, neutre, podeaua dormitorului este doar utilitară, nu un element decorativ. Alege să adaugi, însă, un covor cu modele și nuanțe puternice, colorate și, dintr-o dată, podeaua din dormitorul tău spune „Această cameră este orice altceva, dar nu plictisitoare”.

Citește și 7 trucuri utile care te ajută să decorezi baia rapid și cu bani puțini

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here