Motivul pentru care bananele devin maro după ceva timp, mulți oameni nu știu adevărul

1

Fie că le consumăm ca atare, într-o budincă delicioasă sau ca ingredient într-un smoothie energizant, bananele sunt considerate un aliment de bază în multe diete. Cu toate acestea, adesea observăm că pe măsură ce timpul trece, aceste fructe galbene, pline de nutrienți, își schimbă culoarea, până spre maro- negru. Dar de ce se întâmplă asta și cum putem preveni transformarea neplăcută a bananelor?

De ce se înnegresc bananele: O poveste puțin cunoscută

Explicația stă în procesul natural de maturare al bananelor. Bananele sunt culese verzi și trec prin mai multe etape de maturare pe parcursul transportului și comercializării. La început, ele sunt într-o fază nematurată, verzuie, cu o consistență mai fermă. Pe măsură ce fructul se maturizează, acesta eliberează un hormon numit etilenă.

Etilena este responsabilă de accelerarea procesului de maturare. Acest hormon natural provoacă colorarea enzimatică al bananelor, adică transformarea culorii lor din galben strălucitor într-un maro mai închis. Enzimele din banane reacționează cu oxigenul din aer în prezența etilenei, declanșând reacții chimice care conduc la formarea pigmenților maro.

Citește și: Ce sunt bananele Cavendish și de ce dispar?

un comentariu

  1. […] Fie că le consumăm ca atare, într-o budincă delicioasă sau ca ingredient într-un smoothie energizant, bananele sunt considerate un aliment de bază în multe diete. Cu toate acestea, adesea observăm că pe măsură ce timpul trece, aceste fructe galbene, pline de nutrienți, își schimbă culoarea,… Cititi mai multe aici: Motivul pentru care bananele devin maro după ceva timp, mulți oameni nu știu adevărul […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here