O amenajare bazată pe jocul de culori

1
Punctul de ancoră vizuală în zona diningului îl constituie panoul spectaculos de culoare antracit, realizat din șipci de lemn, o idee inspirată din stilul industrial.

Un cuplu tânăr, cu un copil, și-a propus să își reamenajeze locuința tip duplex, parter plus etaj, în suprafață de 120 de metri pătrați, situată într-un imobil nou în Timșoara. Și-au dorit o amenajare modernă, cu aspect luxos contemporan, fără exagerări. În acest scop au apelat la binecunoscutul designer Corina Săftescu de la Cass Design.

Aceasta a realizat un proiect de amenajare bazat pe accente de culoare, folosind jocurile de culori pentru creșterea interesului vizual, plus câteva idei originale spectaculoase. Deoarece soția avea o slăbiciune pentru nuanțele de culoare verde și ocru, designerul a ținut cont de acest aspect și a obținut niște efecte deosebite.

Delimitarea dintre spații prin rafturile pline de obiecte aduce posibilități suplimentare de depozitare, foarte utile, ținând seamă de stilul de viață contemporan al tinerei familii. Aceasta mai cu seamă în cazul spațiilor mici. Nu este mai puțin important faptul că rafturile aduc și un plus în estetica decorului. În același timp, cele de sub geam satisfac nevoia de a închide spațiul cu un element de decor dar care are și rol util.

Culoarea ocru a canapelei vine într-un contrast interesant cu alte nuanțe folosite în amenajare, în care predomină cea de verde. Combinația de măsuțe în fața canapelei oferă interes, dar și ergonomie. Fiecare invitat poate să își ia și să folosească una dintre măsuțe. Pentru perdele a fost folosită soluția roman shade.

Dormitorul matrimonial a fost conceput ca o oază de liniște, iar mobilierul de aici aduce multe posibilități de depozitare. Tăblia patului este înaltă, așa cum se cere astăzi și este tapițată. Întreaga încăpere este îmbrăcată în culoarea verde. O interesantă oglindă cu ramă neagră este folosită ca accent, dar are și rolul de a mări și decora spațiul.

 

 

 

citește și Ideile inovatoare care transformă visul clienților în realitate

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here