O nouă casă glamour la Timișoara

1

Dacă este la Timișoara și este o casă glamour, atunci sunt șanse mari ca amenajarea să aparțină designerului de interior Corina Săftescu, care conduce biroul de proiectare CASS Design și care a semnat designul pentru zeci de astfel de locuințe în această zonă.

Să se preteze la o amenajare de acest fel, casa trebuie să îndeplinească anumite condiții. Cea despre care vorbim, situată pe o parcelă foarte generoasă de 1.300 de metri pătrați, cu grădină și piscină, cu parter întins pe 550 de metri pătrați are înălțimea tavanului de 6 metri și 5 metri în hol și, respectiv, living.

Dorința familiei, un cuplu cu un copil, era pentru un spațiu elegant, cu accent special pentru comoditate și petrecerea timpului în mod relaxat în familie sau alături de prieteni. Decorul urma să găzduiască obiectele de artă și tablourile familiei, astfel încât designerul trebuia să creeze ambianța necesară în acest scop și să proiecteze aranjamentele necesare.

Efectul glamour în casa ta

Este interesant cum a reușit designerul să imprime „efectul glamour” în casă, așa cum a fost dorința proprietarilor. Pornind de la cerințe, Corina Săftescu a propus o amenajare susținută și de arhitectura interioară a casei: încăperi mari cu deschideri largi între ele, ceea ce asigură o fluiditate a întregului spațiu de pe nivel.

La toate acestea se poate adăuga înălțimea majestoasă a volumului precum și casetarea tavanului cu grinzi groase, de 20/25 cm, din lemn și din beton la vedere, dar și pereții decorați cu tăblii. Foarte interesante și, în același timp, spectaculoase sunt ferestrele verticale, înalte de 3 metri, dispuse câte trei în linie și având deasupra mici ferestre pătrate.

Descoperă și: Cum să-ţi decorezi casa în funcţie de zodie (II)

În zona livingului, ferestrele verticale sunt rotunjite la partea superioară, ceea ce conferă o notă suplimentară de eleganță. Acest design a fost preluat în cazul oglinzilor de la baie. Foarte ample sunt deschiderile vitrate care conduc către terasele din față și din spate, adevărate oaze de relaxare. Pe terasa din față, de lângă bucătărie, a fost creată o oază de funcționalitate, însoțită de puncte focale interesante.

Astfel s-a creat o zonă pentru canapele, înconjurată de riflaje de lemn ce imprimă intimitate și delimitează vizual spațiul. Dimensiunile generoase ale încăperilor au permis o bogăție de obiecte decorative, astfel încât să nu dea senzația de spațiu înghesuit, iar decorațiile și obiectele de artă să aibă spațiu suficient ca să fie puse în valoare. Șemineul, piesă ce întregește „efectul glamour”, este de asemenea de dimensiuni mari și este flancat de două biblioteci încastrate în zid. Bucătăria, combinație fericită de lemn și alb, contribuie la senzația de căldură, în timp ce pentru baia copilului s-a mers pe un decor albastru.

Decorul este susținut de piese de mobilier de dimensiuni la fel de generoase – un amestec de culori, texturi, paternuri și de soluții și obiecte de efect. Canapeaua curbă, de 3 metri lungime, are și rol de divizare de spațiu, fiind astfel plasată pentru a oferi ca vedere principală grădina. Este interesant faptul că pentru corpurile de iluminat nu s-a mers pe clasicele candelabre, ci pe lămpi în stil modern, dar spectaculoase, care fac o bună asociere cu decorul glamour.

Este deja o tendință bine stabilită faptul că o mare parte din funcțiunile casei se mută pe perioada verii în grădină. În această categorie intră livingul, diningul și, nu în ultimul rând, bucătăria. În cazul casei de la Timișoara, a fost creată o bucătărie de vară cu o masă de 12 persoane. În spate, masa și scaunele creează zona de relaxare pentru piscină.

Piesele de mobilier (masa de dining, canapelele, fotoliile și scaunele) sunt realizate de Luxxoro din Timișoare, corpurile de iluminat sunt de la Primaligting din Arad, bucătăria este de la Magnitude Satu Mare, iar dulapurile din dormitor, camera copilului și mobilierul de terasă sunt realizate de Belmob Timișoara.

un comentariu

  1. […] Dacă este la Timișoara și este o casă glamour, atunci sunt șanse mari ca amenajarea să aparțină designerului de interior Corina Săftescu, care conduce biroul de proiectare CASS Design și care a semnat designul pentru zeci de astfel de locuințe în această zonă. Să se… Cititi mai multe aici: O nouă casă glamour la Timișoara […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here