Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti

0

Cea mai nouă atracţie pentru petrecerea timpului liber – Therme, s-a deschis în apopiere de Bucureşti pe 14 ianuarie. De la deschidere şi până acum, au apărut în spaţiul public tot felul de opinii referitoare la experienţa în complex. Şi echipa CasoTeca a ajuns la noul centru şi vă spune despre plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti.

Capacitatea maximă a compexului este de 4.000 de persoane. Fiecare zonă are la rândul ei o capacitate, care odată atinsă, nu mai este permis accesul. Deşi iniţial planul era să ajungem vineri până în prânz, pentru a evita aglomeraţia de care se vorbea în ultimele zile, din păcate am ajuns sâmbăta, după ora 13. Cozile de la case erau asemănătoare celor din aeroporturi. Câţiva paznici au restricţionat accesul spre cozile formate la case în momentul în care am ajuns. În schimb, un angajat ne-a întrebat spre ce zonă dorim să mergem şi ne-a indicat casele din dreapta, cele pentru zona Elysium. Ajunşi la casă, totul a decurs rapid. Ni s-au înmânat brăţările de acces, cu numărul vestiarului şi am semnat un contract prin care suntem de acord să plătim 200 de lei/brăţară în cazul în care acestea se pierd.

PUB: Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Samsung UltraHD pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 1441 lei. Vezi si tu despre ce vorba

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Vestiarele de la Therme

3 ore şi jumătate am avut la dispoziţie din momentul în care am trecut brăţara de aparatul electronic de la punctul de acces. Accesul spre vestiare este semnalizat şi nu a fost greu să identificăm care sunt vestiarele. Cabinele de schimb sunt mari şi încăpătoare. Pentru a închide dulapul desemnat fiecărui client, trebuie doar să treceţi brăţara în dreptul semnului şi acesta se închide.

Ne-am îndreptat apoi spre zona de duşuri. Este obligatoriu un duş înainte de accesul spre zonele de relaxare. Nu toată lumea însă respectă aceaastă regulă. Aici am identificat două minusuri: lipsa gelului de duş (în alte centre şi chiar la sălile de sport, fiecare cabină de duş dispune de un recipient cu gel de duş) dar şi a numărului mic de toalete, unde tot timpul se stătea la coadă.
Dincolo de duşuri se ajunge în zona The Palm, cu o piscină şi jacuzzi înconjurate de orhidee şi palmieri. Apa nu este adâncă, dar foarte caldă. Cei mai curajosi, pot ieşi direct din această piscină într-o alta, amenajată în exterior. Accesul se face printr-o uşă rotativă. Trebuie să aveţi grijă să ţineţi doar capul deasupra apei, pentru a evita contactul corpului cu aerul rece de afară. Minus: Deşi nu era o zonă pentru fumători, mai multe persoane şi-au aprins ţigări stând în piscina de afară.

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Zona The Palm cu piscina panoramică

Tot în zona The Palm, mai sunt piscine cu litiu şi magneziu, unde timpul recomandat de şedere este de şapte minute. La intrarea în piscina The Palm sunt cuiere pentru prosoape, iar şlapii trebuie lăsaţi tot acolo. Veţi identifica uşor locul: o mare de slapi tronează în apropiere de piscine. Mai sunt şi câteva dulapuri unde puteţi lăsa prosoapele şi halatele.
La fiecare piscină există suporturi pentru halate şi prosoape. La piscina mare de aici se află amenajat şi un bar. Sezloanguri, multe şezloanguri. Din păcate, aici am identificat un alt minus: majoritatea acestra erau ocupate de …prosoape. Dacă doreai să te relaxezi pentru câteva momente, era practic imposibil. Noi, în decursul celor trei ore şi jumătate nu am avut acces la niciun şezlong. În plus, marginea piscinei era decorată, pe lângă orhidee, de pahare de cocktail golite, fără stăpân.

Din zona The Palm se poate merge atât la zona Galaxy, cea pentru copii, dar şi la zona Elysium, unde sunt saunele. La zona Elysium, accesul se face pe o scară, unde trebuie să treceţi din nou brăţara pe la aparat pentru a vi se permite accesul. În plus, cei care au brăţări de acces doar pentru zonele Galaxy sau The Palm, sunt informaţi că trecerea la zona Elysium este taxată suplimentar.

PUB: Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Samsung UltraHD pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 1441 lei. Vezi si tu despre ce vorba

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Piscine cu litiu si magneziu

La Elysium există câteva zone unde sunt amplasate şezlonguri. Ocupanţii acestora, undeva prin complex, şi-au marcat teritoriile şi şi-au lăsat prosoapele să le ţină locul. Aici mai găsiţi şi o mică piscină cu seleniu, unde bineînţeles că este amenajat şi un bar. Doar nu o să stai în piscină fără să consumi ceva.

În zona Elysium trebuie să fie şase saune, însă lucrările la sauna Provence nu au fost încă finalizate. Le-am testat pe celelalte. La Sauna Hollywood se spune că se proiectează filme. Se spune doar, pentru că nu am apucat să vedem nimic. Operatorii au avut tentative de a face filmul să ruleze, un film despre pinguini, însă fără succes. De fiecare dată când am trecut prin faţa acestei saune am aruncat un ochi să vedem dacă rulează vreun film. Nu rula.

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Sauna Amazon

Mai aveţi la dispoziţie sauna Alhambra, amenajată în stil maur, însă aveam ceva mai mari aşteptări de la amenajarea acestei saune. Nu putem spune că arhitectura ne-a dat pe spate. Mai puteţi încerca şi sauna Bavareză, sauna Himalaya, unde pereţii sunt tapetaţi cu sare de himalaya, dar şi sauna Amazon, acolo unde ne-a plăcut cel mai mult. Tot în această zonă este duşul cu apă rece, numit Calla shower, dar şi restaurantul a la carte şi toaletele.

PUB: Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Samsung UltraHD pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 1441 lei. Vezi si tu despre ce vorba

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Sauna Alhambra

Ca mulţii alţii, am citit înainte despre experienţele altor persoane la Therme şi ne temeam să nu rămânem fără prosoape şi halat. La intrarea în saună, există cuiere pentru prosoape, iar şlapii trebuie lăsaţi la intrare. Majoritatea celor care au intrat la saune lăsau slapii direct în uşă, iar alţii nu intrau cu prospop. Aproape în fiecare saună în care am intrat, a intrat şi persoana care supraveghează sauna pentru a atrage atenţia altor clienţi că nu au voie fără prosop în saună. Dacă nu ieşeam la timp din sauna Amazon, rămâneam fără halatul agăţat pe cuierul de la intrare. O domnişoară, în spatele căreia mă aflam, ce părea total de pe altă planetă, a întins mâna spre halat şi l-a apucat. A trebuit să o atenţionez că este halatul meu. L-a lăsat din mână, fără să se uite la mine, fără să verifice dacă e halatul ei, fără să spună mă scuzaţi. Nu ni s-a părut aglomerat la saune, care sunt încăpătoare. Am găsit cu uşurinţă locuri.

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Sauna Himalaya

După ce am coborât de la zona Elysium, ne-am îndreptat spre zona Galaxy. Am trecut din nou brăţara la aparat pentru a ni se permite accesul. Chiar de la intrare se văd toboganele, nişte maţe imense, colorate şi întortocheate, dar şi piscina cu valuri, unde erau mai multe baghete din spumă decât copii. Mame care alergau după prichindei şi mulţi copii dornici să intre în apă. Şi aici, aceeaşi problemă cu sezlongurile. Nu aveai unde să te asezi. La ora 12, zona Galaxy îşi atinsese capacitatea maximă.
Aşteptaţi-vă la copii, mulţi copii. În apă, la mâncare, la coada pentru distracţia pe tobogane. Timpul de aşteptare la tobogane nu este exagerat, am putea spune că în cel mult zece minute urci, aştepţi la rând şi cobori. Nu doar copii se avântă spre distracţie, ci şi adulţii. La fiecare tobogan sunt supraveghetori.

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Zona Galaxy

Tot în zona Galaxy sunt două zone de unde puteţi cumpăra mâncare. Sub tobogane, într-un colţ, este amenajată o zonă cu două case, de unde se poate cumpăra, apă, suc, bere, hot dog şi pizza. Aici am indentificat al minus: chiar într-un colţ, un bucătar prăjea cârnaţi sau mici, iar fumul se risipea în toată zona. Pizza, care costă 20 de lei, e defapt pizza congelată şi pusă pe o bandă rulantă spre încălzire. Deloc îmbietor. Un hot dog costă 5 lei, o apă 4 lei, iar un suc 5 lei. Alt minus: nu ai niciun loc unde să te asezi cinci minute să mănânci un hot dog. Dar, dacă te-ai trezit de dimineaţă şi ai prins un sezlong, nu ai această problemă. Alt minus: coşuri de gunoi puţine. Printre sezlongurile din această zonă puteai observa şerveţele şi cutii de suc aruncate.

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Zona Galaxy

Cum urcaţi spre tobogane, mai există o zonă unde se serveşte mâncare, precum şniţele, peşte, cotlete, dar şi garnituri. În total, o masă costă 25 de lei. Aici era ceva coadă, dar din moment ce nu am mâncat, n-am putea să vă spunem cât se stă la rând. Deşi eram în perioada în care complexul funcţiona la capacitate maximă, se mai găseau locuri la masă.

Per total, experienţa a fost una plăcută, cu micile excepţii enumerate mai sus, pe care le observi, dar care nu ar trebui să îţi umbrească ziua de relaxare.

PUB: Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Samsung UltraHD pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 1441 lei. Vezi si tu despre ce vorba

Plusuri şi minusuri la Therme Bucureşti
Zona Galaxy

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here