Rafturile, varianta ieftină care pune ordine în amenajarea oricărui spațiu

1

Oferta de mobilier de pe piața din România propune mai ales corpuri închise cu uși: dulapuri, comode, șifoniere. Principalul argument al clienților este că astfel se ține praful la distanță.

Deși această observație este corectă, trebuie precizat că rafturile deschise sunt mai ușor de curățat. Iar acesta nu este singurul avantaj. În continuare găsiți alte patru motive care au toate șansele să vă convingă să optați pentru rafturile deschise.

Rafturile deschise, cu o multitudine de stiluri, de finisaje și de dimensiuni, transformă în mod plăcut pereții locuinței, aduce un plus de imagine și eleganță în decorul livingului sau dormitorului, fie că expunem fotografii cu amintiri dragi, fie obiecte decorative, plante sau cărți.

1. Delimitează spațiul

Rafturile vă pot ajuta să folosiți la potențialul maxim spațiile mici sau camerele atipice. Un raft până în tavan va marca două zone diferite din camera de zi: poate fi un colț de citit sau, pur și simplu, va delimita zona de trecere în altă cameră. Și cum vedem din ce în ce mai des apartamente tip open-space, un raft înalt poate juca rolul unui perete despărțitor fără să creeze senti- mentul de claustrare sau de spațiu prea mic.

2. Ideale pentru spațiile mici sau non-standard

Rafturile vă oferă flexibilitate să găsiți soluții pentru orice tip de spațiu. Dacă bucătăria nu se încadrează în modulele standard ale producătorilor de mobilă și nu vreți să apelați la varianta mobilă pe comandă, puteți să folosiți câteva rafturi. Veți avea toate ustensilele ne- cesare în bucătărie la îndemână, iar rafturile vor crea iluzia de spațiu larg și luminos.

3. Forme și materiale diverse

Un raft bine ales, pe lângă funcționalitate, poate fi și un element de decor. Dacă veți căuta un pic, veți desco- peri că există o gamă largă de forme și materiale: de la lemn la diferite metale sau chiar plastic. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți modelul potrivit pentru cameră, fie baie, fie bucătărie, fie camera de zi sau dormitor.

4. O variantă ieftină

Rafturile deschise sunt, de departe, cea mai iefti- nă variantă pentru a obține spații de depozitare. Dacă sunt bine alese, cu o investiție modestă se poate obține un mare plus din punct de vedere estetic. În plus, dacă sunteți cât de cât priceput la bricolaj, puteți construi singur rafturile așa cum le doriți. Acum există o mulți- me de tutoriale pe internet, precum și o ofertă bogată pentru materiale și unelte. Astfel, pe lângă un cost mai mic, aveți și o nouă activitate… distractivă.

 

Vezi și: 4 motive pentru care să alegi rafturi deschise

un comentariu

  1. […] Oferta de mobilier de pe piața din România propune mai ales corpuri închise cu uși: dulapuri, comode, șifoniere. Principalul argument al clienților este că astfel se ține praful la distanță. Deși această observație este corectă, trebuie precizat că rafturile deschise sunt mai ușor de curățat.… Cititi mai multe aici: Rafturile, varianta ieftină care pune ordine în amenajarea oricărui spațiu […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here