Renovarea spaţiului de depozitare pas cu pas

Un mic plan trebuie întocmit înainte de începerea lucrărilor. În cazul de faţă, debaraua cu suprafaţa de 0,98 mp şi cămara cu suprafaţa de 0,86 mp

0

Fie că trăim într-o locuinţă mare sau într-o garsonieră, nevoia de depozitare este tot mai mare, cămăra sau debaraua fiind soluţia care se impune în astfel de situaţii. Reorganizarea şi renovarea acestor spaţii de depozitare pot degreva locuinţa de corpurile de mobilier masive, de exemplu de şifonier în cazul unor spaţii mici. Acum să stăm mai mult în propriile case este un moment prielnic să regândim organizarea cămării sau debaralei iar lucrarea poate fi realizată chiar de proprietar, într-o activitate de Do-It-Yourself fără a fi implicate cheltuieli mari. În plus, primăvara este chair sezonul renovărilor.

Vom da un astfel de exemplu pentru o locuinţă de dimensiuni mici care, totuşi, beneficia de astfel de spaţii de depozitare. Acestea, însă, nu erau amenajate şi exploatate corespunzător.

Un mic plan trebuie întocmit înainte de începerea lucrărilor. În cazul de faţă, debaraua cu suprafaţa de 0,98 mp şi cămara cu suprafaţa de 0,86 mp, au fost supuse unui radical proces de reamenajare.

Pentru a câştiga şi câţiva centimetri de spaţiu în plus, vechile uşi au fost înlăturate împreună cu tocurile lor iar glafurile golurilor rezultate au fost refinisate. Pe pardoseală a fost montat parchet laminat iar pereţii au fost finisaţi cu tapet de culoare albă a cărui textură imită tencuiala structurată. Rafturile care se pot monta până la tavan precum şi bara pentru umeraşe reprezintă soluţia pentru o depozitare eficientă. De aceea este necesar să ne gândim dinainte cât de late şi cum să montăm acceste rafturi.

După ce a fost stabilită poziţia fiecărui raft, s-a trecut la măsurarea şi marcarea locurilor în care au fost montate consolele.

Trei sucuri de fructe şi legume pe care trebuie să le bei vara

Blaturile rafturilor au fost realizate pe comandă dar ele se pot găsi acum cu uşurinţă în magazinele de bricolaj. Ele au fost fixate pe consolele anterior montate, pentru acestea fiind necesare şuruburi autofiletante.

În fosta cămară a fost montată o bară pentru umeraşe, iar în spaţiul dintre coloana de aerisire şi peretele frontal au fost montate şapte rafturi. În debara au fost montate trei rafturi mari, o bară pentru umeraşe iar pe unul din pereţii laterali, şapte rafturi de dimensiuni mai mici. Astfel, spaţiul celor două încăperi a fost exploatat cu maximă eficienţă.

Pentru accesul la cele două spaţii a fost construit un sistem de două uşi culisante.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here