Scapă de mătreață și obține un păr strălucitor cu ingrediente din casă

0

Despre mătreață și ouăle de păduchi se fac adesea confuzii, însă există câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le cunoști despre fiecare. Aceste informații te vor ajuta să le deosebești în mod corect și să găsești soluții eficiente pentru îndepărtarea lor.

Atât mătreața, cât și ouăle de păduchi sunt probleme care afectează scalpul. Mai jos, vei găsi diferențele cheie între mătreață și ouăle de păduchi.

Sunt asemănătoare, dar au și câteva diferențe

Mătreața este o afecțiune a pielii caracterizată prin coji asemănătoare fulgilor, care se desprind din zona afectată și cad. Pe de altă parte, păduchii sunt paraziți care trăiesc pe piele și pot coloniza rapid zonele de creștere a părului.

Păduchii sunt paraziți care au existat cel puțin tot atâta timp cât au existat oamenii. Un păduche adult are aproximativ dimensiunea unei semințe de susan. De regulă, aceștia se găsesc pe părul din cap.

Ce este mătreața?

Mătreața este rezultatul unei combinații de celule moarte ale pielii, praf și alte resturi, fiind asociată fie cu pielea excesiv de uscată, fie cu cea grasă. De aceea, este important să fii atentă când faci distincția între mătreață și păduchi.

Fulgii de mătreață sunt, în general, de culoare albă, crem sau gălbuie și pot fi de dimensiuni considerabile, ajungând chiar până la un centimetru în diametru.

Păduchi vs. mătreață

Dacă sub zona afectată observi fulgi mici sau pete albe, cel mai probabil este mătreață. Acești fulgi se desprind în mod natural de pe scalp și cad. Pe de altă parte, păduchii adulți se ascund de obicei la rădăcina părului și nu sunt vizibili în mod evident.

Mâncărime

Dacă persoana afectată se confruntă cu mâncărime, ia în considerare localizarea simptomelor. Mâncărimea este adesea mai frecventă în jurul gâtului sau în spatele urechilor, în cazul infestării cu păduchi. La mătreață, mâncărimea poate fi mai răspândită și asociată cu zone de piele descuamată.

Descoperă și: Evită șampoanele dăunătoare pentru păr. Specialiștii explică de ce

Cum este pielea

Mătreața este uneori asociată cu un scalp galben sau alb, uscat și plin de cruste. De asemenea, poate fi foarte grasă și mult mai vizibilă decât păduchii sau ouăle lor.

Reține aceste detalii

Dacă observi ceva care se mișcă pe firul de păr, este un semn clar că ai o infestare cu păduchi. Ouăle de păduchi au o culoare maro închis și sunt adesea situate aproape de rădăcina firelor de păr. Pe de altă parte, fulgii de mătreață sunt de obicei de culoare albă, crem sau galbenă.

Mătreața se prezintă sub formă de fulgi mai mari, având dimensiuni de până la un centimetru, în timp ce păduchii și ouăle lor sunt mult mai mici. Cojile de mătreață sunt plate și au o formă neregulată, în timp ce ouăle de păduchi sunt netede și au aspectul unor ovale mici, uneori având o mică extensie la unul dintre capete.

Cum poți să combați mătreața

În afară de consultarea unui medic dermatolog, poți încerca și acest tratament natural cu lămâie și ulei de măsline pentru combaterea mătreții. Pentru a-l prepara, amestecă câteva picături de ulei de măsline extravirgin cu zeama de la o lămâie până obții o mixtură omogenă.

Aplică acest amestec folosind un disc demachiant sau o bucată de vată, masând ușor la rădăcina părului. Lasă să acționeze timp de aproximativ 30 de minute înainte de a clăti.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here