Rețetă gem de portocale exact ca în copilărie. Află care este cel mai bun mod de preparare

0

Fructele de portocale sunt considerate printre cele mai asociate cu sezonul rece. Ele pot fi deliciate fie pur și simplu, adăugate în diverse deserturi sau transformate într-un gem aromat, perfect pentru a fi însoțit de o pâine proaspătă și unt. Iată cum să prepari un gem delicios de portocale, pas cu pas, și ce ingrediente să adaugi pentru a obține o aromă bogată!

Rețetă gem de portocale exact ca în copilărie

Pentru a crea un gem delicios, dulce și parfumat din portocale, primul pas este să selectezi portocale de cea mai bună calitate. Optează pentru portocale dulci, bogate în suc și parfumate, preferabil de proveniență bio. Este important să alegi fructe care nu au fost tratate chimic, deoarece vei folosi și coaja în procesul de preparare pentru a obține o aromă bogată și autentică.

Ingrediente:

  • 1 kg portocale bio
  • 750 g – 1 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • ghimbir (opțional)
  • anason stelat (opțional)

Cum pregătești portocalele pentru gem

În primul rând, începe prin a spăla bine portocalele. Chiar dacă sunt bio, este important ca coaja lor să fie perfect curată. Pentru a realiza acest lucru, pune portocalele într-un vas cu apă rece și adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu. Lasă-le în această soluție timp de aproximativ o jumătate de oră. Bicarbonatul va ajuta la îndepărtarea eventualelor urme de pesticide de pe coajă.

După ce ai spălat portocalele, utilizează un razătoare pentru a rade coaja și păstrează-o deoparte. Apoi, taie portocalele în felii de aproximativ 1 cm grosime și așază-le într-un vas mare. Adaugă peste ele o cană de apă rece și cantitatea potrivită de zahăr, care poate varia între 750 g și 1 kg, în funcție de cât de dulci sunt portocalele și cât de dulce îți dorești să fie gemul.

Descoperă și: Ce ce ingredient poți să ”legi” gemul dacă este prea zemos. Gospodinele folosesc acest truc de ani de zile

Cât se fierbe gemul de portocale

Pune vasul cu portocale și zahărul pe foc și adaugă zeama de lămâie. Fierbe amestecul timp de aproximativ 10 minute, după ce siropul a dat în clocot. Apoi, acoperă vasul cu un prosop umed și lasă-l să se răcească. După ce s-a răcit complet, pune-l la frigider și lasă-l acolo până a doua zi.

După ce au trecut 24 de ore, pune din nou gemul la fiert. Adaugă două stele de anason, o bucată de ghimbir de aproximativ 1 cm și coaja rasă de portocală pentru a amplifica aroma. Lasă amestecul să fiarbă încă 10-15 minute sau până când devine legat și consistent. Gemul va ajunge la o consistență perfectă pe măsură ce se răcește și este pus în borcane.

După ce gemul s-a răcit puțin, scoate cu grijă stelele de anason și bucata de ghimbir din amestec. Apoi, folosește o lingură sau un pahar cu gură largă pentru a umple borcanele potrivite, pe care le-ai sterilizat în prealabil. Acestea pot fi sterilizate în cuptor, în mașina de spălat vase sau în cuptorul cu microunde, cu puțin timp înainte de a pune gemul în ele.

Acoperă borcanele cu câte un prosop curat, permițând gemului să se răcească treptat. După aceea, depozitează borcanele în beci sau în cămară pentru a le păstra proaspete și delicioase. Gemul de portocale va fi gata de savurat și de împărțit cu cei dragi în momentele speciale sau la micul dejun reconfortant!

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here