Soluţii pentru mai multă intimitate în grădină

1

Astăzi, casele se construiesc tot mai aproape unele de celelalte, iar curţile sunt din ce în ce mai mici. Iar acest lucru duce la dispariţia acelui sentiment de intimitate. Dacă nu vrei ca vecinii să te spioneze, CasoTeca îţi propune soluţii pentru mai multă intimitate în grădină.

Poate că vrei să faci un grătar şi să iei masa cu prietenii sau familia în curte, dar copilul vecinului tot vine la gardul comun. Apoi vine şi mama, iar mai târziu îşi face apariţia şi tatăl, iar mai târziu ajungi să fii nevoit/ă să-i inviţi la masă. Sau poate că ai o vecină care nu are altceva mai bun de făcut decât să stea la pândă de după perdea. Oricare ar fi situaţia, important este să ştii că ai la dispoziţie câteva soluţii pentru mai multă intimitate în grădină.

Una dintre soluţii este folosirea unor ghivece cu iederă. Le poţi amplasa fie pe câteva rafturi, fie le atârni de partea de sus a terasei. Astfel vei avea o cortină verde care te va feri de ochii curioşilor. Sau poţi planta corn de iederă, o plantă care creşte foarte repede şi pe care o poţi extinde cu autorul unor fire de aţă.

Soluţii pentru mai multă intimitate în grădină
Plante pentru mai multă intimitate în grădină

Mai poţi pune la punct un sistem precum cel din imaginea de mai jos. Partea bună este că nu e permanent şi poate fi mutat oriunde doreşti. Sunt perfecte pentru a aduce un plus de intimitate în mica ta grădină, fără să fie nevoie să ridici un gard de jur împrejur. În plus, le poţi realiza chiar tu!

Soluţii pentru mai multă intimitate în grădină
Gard realizat din crengi

O altă soluţie este să foloseşti perdele. Trebuie să ai grijă să nu foloseşti material pentru interior! Caută materiale rezistente, de preferabil albe sau cu modele de vară. Evită culorile închise! Aceste perdele nu doar că te vor ascunde de ochii vecinilor curioşi, dar te vor feri de soarele arzător al verii. Iar dacă alegi un material de culoare închisă, atunci acesta la atrage căldura.

Soluţii pentru mai multă intimitate în grădină
Perdele pentru grădină

Probabil că la această variantă nu te-ai gândit! Poţi folosi copaci de bambus, care sunt excelenţi pentru că sunt înalţi şi au frunze dese. Poţi să-i creşti într-un ghiveci sau chiar direct în sol, în funcţie de nevoile tale. Foloseşte-i într-o zonă pe care o consideri cea mai vulnerabilă la ochii ageri ai vecinilor.

Soluţii pentru mai multă intimitate în grădină
Copaci de bambus pentru grădină

Cea mai frumoasă dintre soluţii este realizarea unui zid din plante. Înalte, dense, acestea sunt perfecte pentru a organiza curtea. Poţi folosi plante precum leandrul, chiparosul italian, sau chiar arbuşti de tuia. Intereseză-te care dintre aceste plante rezistă pe tot parcursul anului.

Soluţii pentru mai multă intimitate în grădină
Plante pentru grădină

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here