Un router all-in-one pentru o casă inteligentă

1

Într-o casa inteligentă, toate dispozitivele „casnice” – TV, aer condiționat, frigider, etc. – sunt conectate pentru a putea fi controlate de la distanță. Și pentru asta, un router all-in-one este o soluție viabilă.

Un astfel de router este modelul SR20 produs de TP-Link, care are funcția de hub Internet of Things (IoT), compatibil cu tehnologiile ZigBee și Z-Wave. SR20 asigură performanță la nivelul standardului AC1900 și furnizează control centralizat al întregii locuințe, fiind compatibil cu o gamă largă de dispozitive conectate.Casa inteligenta

Pe lângă acest router all-in-one, TP-Link are și o linie completă de dispozitive automatizate de securitate, iluminat și managementul energiei, compatibile. Aici sunt incluse camerele de supraveghere de zi și noapte, becurile Wi-Fi, prizele și switch-urile inteligente cu sistem de monitorizare a energiei.

CITEȘTE ȘI Casa inteligentă: mai confortabilă, mai eficientă energetic

Revenind la routerul SR20, modelul are un ecran tactil pentru a facilita controlul dispozitivelor conectate și interacțiunea cu acestea, fie ele camere de supraveghere, becuri, senzori, termostate. Astfel, se poate programa aprinderea becurilor în momentul în care se intră în casă sau reglarea automata a termostatului la o anumită temperatură. Compatibilitatea cu tehnologiile ZigBee, Z-Wave și Wi-Fi asigură funcționarea cu o gamă largă de dispozitive, inclusiv aparținând altor producători. În plus, SR20 poate trimite notificări cu ajutorul aplicației pentru dispozitive mobile Kasa, pentru a înștiința utilizatorii dacă becurile au fost lăsate aprinse, dacă detectează fum sau scurgeri de apă.

MicroPC-urile sunt tot mai performanteRouterul SR20 asigură viteze de până la 1900Mbps, ceeea ce permite streaming 4K, descărcare de fișiere mari sau jocuri online fără lag. Totodată, SR20 dispune de tehnologia beamforming îmbunătățind acoperirea și stabilitatea. Routerul este compatibil cu protocoalele wireless mai vechi precum 802.11 a/b/g/n.

Și pentru că permite conectarea dispozitivelor inteligente compatibile cu ZigBee, Z-Wave și Wi-Fi, dispozitivele pot fi controlate de pe smartphone sau tabletă pentru a programa task-uri sau a verifica dispozitivele folosind aplicația Kasa. Modelul are procesor dual-core de 1GHz capabil să susțină un trafic intens de date, 4 porturi Ethernet Gigabit pentru conexiuni pe fir rapide de mare viteză, ecran tactil de 4.3”, porturi USB 3.0 și USB 2.0 și control parental pentru limitarea timpului petrecut online, dar și a tipului de conținut accesat.

CITEȘTE ȘI Un dormitor pe placul tău. Recomandări

În același timp, modelul are și o rețea guest, prin care poți oferi musafirilor acces separat la Wi-Fi, slot SD integrat pentru stocarea de conținut, dar și opțiuni avansate de criptare pentru protecția datelor.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here