Ciocolată cu cannabis sau cu tămâie ieșită din atelierul unui preot din Cluj-Napoca

0

Ciocolată cu cannabis sau cu tămâie ieșită din atelierul unui preot din Cluj-Napoca. În fiecare duminică este alături de credincioși, în biserică, iar în timpul săptămânii – într-un atelier de ciocolată. Este vorba despre părintele Dinu Criste, care a ridicat ciocolata la rang de artă.

Preotul slujește la biserica din Muzeul Satului din Cluj-Napoca, deci are timp și pentru ciocolată. Acesta declară că este un ”preot de duminică”, nefiind arondat unei parohii, deci are timp la dispoziție pentru gustoasele praline cu ciocolată.

Vezi și Plăceri și Păreri cu Cofetăriile Delice

Preotul spune că iubește culorile, de aici și multitudinea de culori în care este vopsită ciocolata artizanală.

În atelierul său sunt create amestecuri dintre cele mai neobișnuite, printre care ciocolată cu cannabis sau cu foiță de aur. De asemenea, preotul pictează manual pralinele. Și pentru că de fiecare dată vine cu idei inedite, în perioada următoare va lansa ciocolată cu tămâie.

Ciocolată cu cannabis, cu foiță de aur, lavandă, chilli sau dovleac – în atelierul părintelui Dinu Criste se regăsesc cele mai neașteptate amestecuri. Acum aproximativ patru ani, preotul a hotărât să facă ciocolată, pentru că românii o consumă prea puțin, iar în țară nu se produce suficientă ciocolată artizanală. Dinu Criste spune că are timp și pentru a fi alături de enoriași, și pentru atelierul de ciocolată.

În atelier, este reinventată și ciocolata de casă, cu diverse arome și învelită în cruste crocante.

Totuși, cea mai solicitată ciocolată este cea cu aromă de cannabis. Ciocolata nu conține substanța care creează efecte psihoactive, dar se pare că oamenii au fost atrași de contrastul de gusturi.

Și pentru că i-a obișnuit pe toți cu amestecuri dintre cele mai inedite, părintele va lansa un nou produs: ciocolată cu tămâie.

Vezi și Lufa, o plantă cu multe întrebuințări

Ciocolatierul spune că îi place să aducă în gastronomie idei creștine. Tămâia este unul dintre uleiurile ”bucuriei”, ”fericirii” în Sfânta Scriptură, iar ciocolata cu tămâie este ”o premieră mondială” după cum spune preotul. 

În această perioadă, părintele Dinu Criste pregătește și ouă de Paște din ciocolată artizanală, iar pentru perioada postului – ciocolată fără lapte, ouă sau unt.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here