Cum să-ți faci propriul odorizant de cameră, ai nevoie doar de câteva ingrediente banale

0

Fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări atunci când ne propunem să ne curățăm casa este să găsim cea mai bună modalitate de a elimina mirosurile neplăcute. Pentru asta, putem apela la produsele existente pe piață.

Dar acestea au dezavantajul de fi făcute din substanțe chimice, care pot fi dăunătoare atunci când sunt inhalate, mai ales în cazul copiilor. În plus, sunt și costisitoare.

Există însă și soluții naturale, eficiente și prietenoase cu buzunarul nostru. În rândurile de mai jos îți vom prezenta cum poți să îți faci propriul odorizant de cameră în doar câțiva pași simpli.

Cum poți să îți faci propriul odorizant de cameră

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să miroasă plăcut, iar un odorizant de cameră poate fi soluția perfectă pentru a crea acea atmosferă primitoare. Cu toate acestea, odorizantele comerciale pot conține substanțe chimice nocive și pot fi costisitoare.

Avem însă la îndemână soluții naturale și extrem de eficiente. Ne putem crea propriul odorizant de cameră doar cu ingrediente naturale, care să miroasă plăcut și să îți inducă ție și celor care îți trec pragul o stare de bine.

Unul dintre ingredientele cele mai potrivite pentru a face un astfel de odorizant sunt florile de gălbenele. Acestea au un miros plăcut și persistent, dar suficient de discret încât să nu îți irite mucoasa. Iată pentru început lista completă cu ingrediente de care ai nevoie pentru a pune în aplicare acest truc.

Descoperă și: 6 odorizante naturale de cameră la îndemana oricui

Ingrediente

  • Ulei esențial de citrice (10 picături din parfumul preferat)
  • Apă (250 mililitri)
  • Alcool (15 mililitri)
  • Flori de gălbenele (5 bucăți)

Cum procedăm

Separă mai întâi petalele de floarea de gălbenele și apoi spală-le bine. Pune apă într-o oală pe aragaz. După ce începe să fiarbă, adaugă petalele, acoperă recipientul cu un capac și așteaptă 10 minute. După ce s-a scurs acest timp, strecoară apa și elimină din ea petalele.

Toarnă infuzia într-un recipient de sticlă sau unul cu pulverizator. Adăugă alcoolul și uleiul esențial. Amestecă toate ingredientele până când se obține o soluție omogenă.

Cum se utilizează

Există două moduri diferite pentru a profita la maximum de acest odorizant de casă. Primul este ca odorizant convențional, adică lăsând produsul pe o suprafață stabilă. Dacă optezi pentru această metodă, te sfătuim să introduci niște bețișoare de lemn pentru ca parfumul să se răspândească mai ușor. Exact ca cele din comerț.

Ca o a doua opțiune, poți pur și simplu pulveriza puțin din acest parfum pe zonele din casă în care se ascund mirosurile neplăcute. De exemplu, bucătăria, baia, camera de zi sau orice încăpere pe care dorești să o parfumezi.

Iată, așadar, cum în mai puțin de 30 de minute și cu doar câteva ingrediente poți elimina mirosurile neplăcute cu cel mai bun parfum de casă. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să îți întâmpini musafirii și să vă bucurați de momentele frumoase petrecute împreună.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here