Cum separi spaţiile în casă. Soluţie practică cu perdele

partament mic sau o garsonieră necesită toate funcţiunile unei case. Deşi suprafaţa este mică, sunt necesare spaţii pentru living, dining,

0

Un apartament mic sau o garsonieră necesită toate funcţiunile unei case. Deşi suprafaţa este mică, sunt necesare spaţii pentru living, dining, dormitor, birou, spaţiu pentru cel mic, dressing, în afară, bineînţeles de baie şi bucătărie.

Când aveţi de amenajat un apartament mic, divizarea spaţiilor reprezintă o acţiune fundamentală, dar mai greu de realizat. Având în vedere că pereţii reduc semnificativ din suprafaţa utilă a locuinţei, trebuie găsite alte soluţii de separare a funcţiunilor.

Dar nu numai pentru apartamentele foarte mici este necesară separarea spaţiilor. Soluţia poate fi foarte bună şi în cazul spaţiilor mari, atipice.

Cum facem garsoniera să pară mai mare. Opt idei pentru decorat spaţii mici

De exemplu, o garsonieră care prezintă un spaţiu mare (40 sau chiar 50 mp), un apartament care are un living de dimensiuni mari (35 – 40 mp) şi un dormitor mic, un spaţiu provenit dintr-o reconversie, un loft, etc.

În toate aceste cazuri de spaţiu/camera de dimensiuni mai mari, pentru traiul mai comod de zi cu zi este necesară o delimitare flexibilă a zonelor dedicate diferitelor activităţi: birou, relaxare/divertisment, etc.

Utilizaţi perdele şi draperii

Dacă sunt utilizate corect, efectele de ordin estetic ale perdelelor vor fi pe masură. În plus, sunt şi practice, putând delimita foarte bine diferite arii ale locuintei, cum ar fi bucătăria de living sau livingul de dormitor. În mod similar, se poate separa dormitorul de alte zone ale casei, daca aveţi o locuinţă de tip studio.

Tips&Tricks:5 moduri de a strica interiorul apartamentului

Cum alegi

Alegerea perdelelor sau a draperiilor se face după gusturile personale, însă într-un spaţiu mic există unele restricţii legate de culoare, grosime, etc. De exemplu, este recomandat să evitaţi culorile închise şi să vă orientaţi către nuanţe luminoase pentru a oferi deschidere vizuală.

De asemenea, sunt indicate perdelele simple, monocrome şi cu o textură uşoară. Ţesăturile grele, atât în cazul perdelelor dar mai cu seamă a draperiilor au o amprentă mai mare în decor şi încarcă vizual spaţiul iar dacă materialul este gros, nu permite pătrunderea luminii naturale.

O soluţie interesantă şi modernă o reprezintă perdelele stil roman shade, de exemplu din in care asigură şi răcoare pe timpul verii.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here