Floarea de ciocolată, tentaţie la ghiveci

0

Floarea de ciocolata (Cosmos astrosanguineus) este o planta perenă, sensibilă la frig, originară din Mexic. A fost introdusă în cultivare în 1885, în America de Nord, când compania britanică de semințe „Thompson & Morgan” a inclus-o pentru prima dată în catalogul lor de semințe.

Floarea de ciocolată este un exemplar rar, cu petale ale căror culori variază de la roșu închis, la grena și are un miros fin de ciocolata. Florile apar la capatul unor tulpini subțiri, înalte de 60 cm, iar frunzele au forma de suliță și cresc relativ jos.

Pentru a fi crescute in grădină, acestea ar trebui poziționate într-o zonă adapostită, dar însorită, pentru a asigura buna înflorire a plantei.

Floarea de ciocolată poate fi crescută, la fel de bine, in ghivece si jardiniere, adaptându-se rapid condițiilor care îi sunt oferite.

Vezi şi Nu-mă-uita, floarea care reprezinta fidelitatea

Cum se îngrijeşte planta

Pentru că are rădăcini groase, este bine să-i asiguri un sol bine drenat. Iar dacă-ți dorești ca planta să facă tot mai mulți boboci, ud-o moderat și administrează-i îngrășământ pe toată durata înfloririi. Planta iubește soarele, așa că așază ghiveciul unde poate fi scăldată de razele lui cât mai mult timp, iar ea te va răsplăti cu florile exotice, de o culoare deosebită, dar și cu parfumul de ciocolată și vanilie.

Cum se poate fertiliza corect planta

Dacă un Cosmos atrosanguineus este furnizat cu îngrășământ organic pentru semințe în timpul plantării, aportul de nutrienți este asigurat în primele 4-6 săptămâni. Același lucru este valabil și pentru cultivarea, în ghivece, într-un substrat pre-fertilizat. Mai târziu, puteți fertiliza planta exotică astfel: greblați cu grijă niște compost în sol la fiecare 4 săptămâni; după fiecare fertilizare, adăugați puțină apă fără var; adaugă-le plantelor din ghiveci un îngrășământ lichid bogat în fosfor o dată la 14 zile.

La ce boli sunt expuse florile de ciocolată

O floare de ciocolată bine întreținută este în mare parte imună la boli. În condiții meteorologice nefavorabile, care sunt însoțite de frunze umede permanent, mucegaiul infecției fungice poate deveni o problemă de sănătate. Prin urmare, ar trebui să inspectați în mod regulat partea superioară și inferioară a frunzelor.

Cum îngrijim planta pe timp de iarnă

Fiecare tubercul al unui cosmos de ciocolată are potențialul de a crește timp de câțiva ani. În ceea ce privește sensibilitatea la frig, planta nu poate rămâne în aer liber în climatul local. Cum să faci față iernării: scoateți tuberculii din sol înainte de primul îngheț; agățați rizomii de lăstari câteva zile și lăsați-i să se usuce; tăiați lăstarii și frunzele și așezați-le una lângă alta în cutii pline cu nisip.

vezi şi Tuberozele, florile cu origine misterioasa

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here