Ghid util: cum să faci curățenia de primăvară în casă

0

Acum este timpul perfect să înlături pânzele de păianjen, să îți organizezi sertarele cu mărunțișuri, dulapurile supraaglomerate și să te apuci de o curățenie generală – nu doar pentru că e primăvară, ci și pentru că ai suficient timp la dispoziție, având în vedere această perioadă de izolare. Fără îndoială, să faci ordine de la A la Z necesită mult efort, așadar asigură-te că toți cei prezenți participă, dă muzica mai tare, printează această listă de trucuri pentru curățenia de primăvară și spor la lucru!

1. Fă o listă de control pentru curățenia de primăvară

Crearea unei liste de control te ajută să te concentrezi și să împarți toată activitatea în sarcini realizabile. Începe cu o listă pentru fiecare cameră. De exemplu, pentru dormitor:

  • Alege hainele pe care vrei să le donezi.
  • Șterge de praf rafturile șifonierului.
  • Împăturește hainele și aranjează-le în dulap.

Scrie câte un nume în dreptul fiecărei sarcini, astfel fiecare membru al familiei va ști ce are de făcut.

2. Alege echipamentul necesar pentru curățenia de primăvară

Înainte să începi treaba, adună instrumentele de care ai nevoie. Lista poate include: pungi de gunoi, mănuși de cauciuc, spray-uri de curățare, o găleată și un mop, lavete și altele de acest fel.

3. Fă ordine în dulapuri

Golește toate rafturile și sertarele și împarte lucrurile în trei categorii: de păstrat, de aruncat și de donat.

4. Șterge praful

Odată ce ai golit dulapurile, următorul pas de pe lista de control pentru curățenia de primăvară este să le ștergi pe interior și la exterior. Poți folosi pentru aceasta spray special și prosoape de bucătărie.

5. Organizare

Curățenia de primăvară în casă este un bun prilej pentru reorganizarea lucrurilor pe care le ai și pentru a folosi noi idei de depozitare. De exemplu, îți poți rearanja ingredientele din bucătărie în funcție de cât de des le folosești.

Unul dintre trucurile pentru curățenia de primăvară este să creăm spații noi pentru păstrare din materiale reciclabile, cum ar fi cutiile de șervețele, de pantofi și borcanele. Roagă-i pe copii să le decoreze după placul lor și arată-le cum să-și ordoneze jucăriile și alte lucruri pe care le au.

6. Șterge obiectele din dulap

Obiectele pe care le-ai depozitat mult timp adună praf și pot murdări rafturile pe care tocmai le-ai curățat, așadar șterge-le rapid înainte de a le pune înapoi în dulap.

7. Curățenia de primăvară: bucătăria și băile

Acum e timpul pentru mănuși și lupta cu grăsimea. Folosește spray-urile speciale și spală bucătăria și baia, inclusiv mesele, chiuvetele, cada, toaleta. Asigură-te că spațiul pe care îl cureți este bine aerisit. Odată ce toate suprafețele strălucesc, ia niște prosoape umede și șterge de praf plintele.

8. Lasă pardoseala la final

Casa ta ar trebui deja să fie bine ordonată, dar mai ai un lucru de bifat pe lista ta de curățenie de primăvară: spălarea podelelor. Ia găleata și mopul și apucă-te de treabă. Când ai finalizat, poți să-ți odihnești picioarele, literalmente – pentru că pardoseala trebuie să se usuce!

Citește și Ce plante poți alege pentru curățarea aerului din casă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here