Nu este necesară vaccinarea pentru Turcia în această vară

1

Oficialii statului au anunțat că nu vor fi necesare certificate de vaccinare pentru călătorii internaționali care intră în țară.

Deocamdată, va trebui prezentat doar un rezultat negativ al testului PCR.

Cu ocazia viitorului sezon turisitic și pentru a-i mai liniști pe vizitatori, Turcia a organizat un program de vaccinare prioritar pentru angajații de la hoteluri.

În plus, turiștilor care vizitează Turcia li se oferă un pachet special de asigurare, de la doar 15 EUR (aproximativ 12 GBP), care acoperă cheltuielile legate de Covid-19, cum ar fi tratamentele, medicamentele și costurile de îngrijire de urgență.

Vezi și Grecia, locul ideal pentru o vacanţă de neuitat

Locuri pe care le puteti vizita in Turcia

Antalya

Amplasat de-a lungul frumoasei Riviere Turcești de pe coasta mediteraneană, Antalya este un oraș mare, vibrant, care iși primește turiștii cu numeroase stațiuni, hoteluri, baruri și restaurante.

Antalya oferă ceva pentru toată lumea. De la înot și alpinism, pană la vizitarea obiectivelor turistice și distracție în familie.

Principalele plaje din Antalya, Konyaalti și Lara, oferă nisipuri albe, sporturi nautice, stațiuni, baruri și restaurante. În apropierea plajelor, sunt parcuri acvatice, parcuri de distracții și o grădină zoologică.

Ankara

Capitala Turciei, Ankara, este un oraș modern, extins, care găzduiește clădiri guvernamentale, universități și ambasade străine.

Cu toate acestea, Ankara nu este doar un oraș destinat afacerilor. Acest oraș plin de viață oferă, de asemenea, câteva situri istorice și foarte multă artă și cultură.

Ankara este plină de ruine antice care reflectă istoria sa.Unele dintre cele mai notabile dintre acestea sunt Templul lui Augustus, Cetatea și Teatrul Roman. Numeroase moschei istorice pot fi, de asemenea, găsite în tot orașul.

Mardin

Așezat strategic pe un vârf de deal cu vedere la câmpiile Mesopotamiei din sud-estul Turciei, Mardin este capitala provinciei Mardin.

Orașul vechi al acestuia este ușor vizitat pe jos. Labirintul străzilor șerpuitoare conduce vizitatorii de-a lungul caselor terasate și a locurilor populare precum Mănăstirea Deyrü’z-Zafaran, una dintre cele mai vechi mănăstiri din lume și Sultanul Isa Medresesi, un monument medieval care a servit odată ca observator astronomic.

Vezi și Castelul Peleș, comoara arhitecturii româneşti

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here