Orhideea în casă: cât de des trebuie udată și care este locul ideal din casă

0

Orhideele sunt plante care se dezvoltă bine într-un mediu luminos și călduros, însă este important ca acestea să fie protejate de razele directe ale soarelui. Prin urmare, alegerea locului ideal în casă pentru această floare aparte depinde în mare măsură de disponibilitatea luminii și temperaturii. Cu toate acestea, există și câteva recomandări ale experților în grădinărit pe care le poți lua în considerare.

Locul ideal din casă unde trebuie să stea orhideea

1. Fereastră estică sau nordică

Aceste ferestre au mai puțină expunere directă la soare, ceea ce poate fi benefic pentru orhidee.

2. Geamuri protejate de cortine sau jaluzele

Orhideele preferă lumina indirectă, astfel că un loc în apropierea unei ferestre acoperite cu perdele sau jaluzele ar fi ideal.

3. Spațiile luminoase, dar fără soare direct

Plasarea orhideei într-un spațiu luminos, cum ar fi un balcon închis sau o încăpere bine luminată, dar fără a fi expusă direct la soare, este benefică pentru o înflorire spectaculoasă.

4. Evită curenții de aer rece

Orhideele preferă temperaturi constante, așa că evită curenții de aer rece.  Asigură-te că locul în care plasezi florile tale preferate nu este expus la uși sau ferestre.

Descoperă și: Cinci motive pentru care e bine să ai orhidee în casă, află de la specialiști pentru ce sunt bune

5. Temperatura și umiditatea

Majoritatea orhideelor preferă temperaturi și umiditate moderate, de aceea este recomandat să eviți plasarea lor în apropierea surselor de căldură excesivă sau în spații foarte uscate.

Este esențial să monitorizezi răspunsul plantei la mediul în care se află. Fiecare casă este construită diferit, iar găsirea locului ideal pentru orhidee poate necesita mai multe încercări.

Îngrijirea orhideelor poate varia în funcție de specie, însă există câteva sfaturi generale care contribuie la o înflorire frumoasă. În general, majoritatea orhideelor se dezvoltă bine la temperaturi moderate, în intervalul de 18 până la 25 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea temperatura poate scădea cu câteva grade.

În plus, orhideele apreciază o umiditate ridicată în mediul lor. Pentru a le oferi această condiție favorabilă, poți utiliza un umidificator sau poți pulveriza apă în jurul plantei. Totuși, este important să nu uzi excesiv rădăcinile orhideelor, deoarece multe specii nu tolerează umiditatea excesivă pentru perioade îndelungate. În general, este suficient să uzi orhideele o dată pe săptămână pentru a le menține sănătoase și fericite.

6. Fertilizarea

Pentru a înflori frumos, orhideele necesită nutrienți adecvați. Folosește un îngrășământ special pentru orhidee, pe care să-l diluezi la jumătate sau la un sfert din concentrația recomandată pe ambalaj. Aplică îngrășământul o dată pe lună, în timpul perioadei de creștere activă a plantei.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here