Revista CASOTECA: O casă de poveste cu Eli Roman

2

Casă, dulce casă… oare de câte ori pe zi folosim acest termen? Acum, în pandemie, parcă nu atât de des pentru că stăm cu toții destul de mult pe acasă. Eventual spunem: casă, dulce casă, cum să te fac să fii și mai dulce pentru noi?

Răspunsul, cel puțin în cazul nostru, ar fi că am început să o mai dichisim pe ici pe colo. Ne-am organizat mai bine spațiul, am renunțat la obiecte inutile pe care le mutam peste tot, ne-am oferit cel mai bun confort nouă și copiilor noștri. Noi locuim în zona Piața Victoriei, la casă cu o curte/terasă și cu două extensii: mansarda și un demisol.

Nu ne place să ne pierdem prin sute de metri pătrați de locuință, stăm în cei mai perfecți 80 de m2 dispuși în 2 dormitoare, un living open space cu bucătăria și o baie. Ochii noștri aici strălucesc de bucurie când îi avem non stop pe orbită pe băieții năzdrăvani.

Casa este locul unde ne relaxăm și ne încărcăm bateriile, unde se petrec cele mai frumoase momente din viețile noastre, unde ne bucurăm că ne avem unii pe alții sănătoși, unde ne iubim. E o vorbă care spune despre casa în care nu se află nici o carte că seamănă cu un trup căruia îi lipsește sufletul.

Vezi și Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

În living-ul nostru avem o bibliotecă mare plină de cărți care până mai acum 4 ani era plină și de jucării. Între timp am mai căpătat experiență după primul copil și acum cu 2 copii am reușit să ne disciplinăm și să organizăm mai bine casa. Menținerea
camerelor ordonate, curate și frumos decorate și cu elemente utile este esențială pentru o casă confortabilă. E drept că este o provocare mare pentru familiile cu copii, dar e și momentul potrivit când stai cel mai mult acasă și ai timp să observi ce mai e de făcut/aranjat/schimbat.

Băieții au camera lor, noi dormitorul nostru, dar cel mai mult timp ni-l petrecem împreună în living. Aici se găsește obiectul central, statement-ul casei noastre: șemineul unde facem focul cu lemne în zilele geroase și care este accesorizat cu pozele noastre făcute în cele mai importante etape din viață.

În ceea ce privește cromatica, am optat pentru un mix de nuanțe: de la cele deschise care dau o senzație de amploare, prospețime și liniște până la cele întunecate care oferă securitate. Nuanțele calde dau un plus de intimidate și confort. Pentru că deja de 9 luni cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem acasă am reușit să amenajăm mansarda și demisolul după cum inimile fiecăruia și-au dorit.

În mansardă, fiecare avem spațiul nostru de lucru: Stelian are biroul de unde documentează investigațiile jurnalistice, Andrei și Matei au camera de joacă unde își fac de cap și eu atelierul de creație pentru păpușile Dollflowers și mini studioul de unde fac conferințele zoom pentru Asociația SAMAS.

Vezi și Un cadou excelent: Păpușile hand made ”DOLLFLOWERS”

Și pentru că am vrut să avem chiar tot confortul acasă, în demisol am amenajat zona de „wellness”: zona de sport cu bandă de alergat, bicicletă și zona de relaxare.

Articol apărut în Revista CASOTECA, număr 1 ianuarie-februarie

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here