Apa oxigenată, lichidul-minune care te ajută la curățenia în casă

1

Toată lumea știe ce este apa oxigenată. Fie că am căzut sau ne-am tăiat, apelăm la apa oxigenată pentru dezinfectarea rănilor. Totuși, acest lichid poate fi folosit cu succes și la curățenie. CasoTeca îți prezintă câteva soluții în care poți folosi apa oxigenată.

Apa oxigenată, denumită și peroxid de hidrogen, este un lichid incolor, care se poate combina cu apa. Acest compus se folosește ca decolorant în industria textilă, în industria detergenților, la rafinarea țițeiului și chiar la tratarea apei potabile. Ce trebuie reținut este faptul că această soluție  se folosește doar pentru uz extern, nu și uz intern. Fii atent/ă ca cei mici să nu umble la cutia cu medicamente.

Sigur ai în dulăpiorul cu medicamente acest lichid-minune. O sticluță costă patru lei la farmacie și te poate ajuta la curățenia în casă.

Cu ajutorul acestui lichd poți curăța eficient murdăria care se acumulează în rosturile de la gresie și faianță. Mai poți dezinfecta și robineții și chiuveta.

Apa oxigenată, lichidul-minute care te ajută la curățenia în casă
Dezinfectează chiuveta cu această soluție

Oglinzile se vor păstra curate mai mult timp dacă folosești apă oxigenată pentru curățarea lor. Mai poți curăța și frigiderul cu apă oxigenată, dar și jucăriile de plastic ale celor mici.

Poți folosi peroxid de hidrogen la scoaterea petelor de sânge, de grăsine, ciocolată sau vin de pe haine. Cu cât aplici mai repede apă oxigenată pe pată, cu atât mai bine.

Apa oxigenată, lichidul-minute care te ajută la curățenia în casă
Oglinda va rămâne curată mai mult timp

Mai poți folosi apă oxigenată în loc de clor, atunci când vrei să albești hainele. Este mult mai eficinet să folosești peroxidul de hidrogen, și asta pentru că scoate mirosul de mucegai din prosoape, spre exemplu.

Dacă ai prin casă marmură, atunci apa oxigenată te va ajuta să scoți petele de pe acest tip de piatră. Fă o pastă din făină și apă oxigenată și aplică pe suprafața de marmură unde au apărut petele. Acoperă zona respecivă cu o folie de plastic și las-o așa peste noapte. Curăță zona a doua zi: petele ar trebui să dispară.

Apa oxigenată, lichidul-minute care te ajută la curățenia în casă
Petele de pe marmură vor dispărea

Apa oxigenată omoară mucegaiul. Folosește soluția în baie sau oriunde a apărut mucegaiul. Aplică peroxidul de hidrogen cu ajutorul unei sticluțe cu spray și lasă pentru 30 de minute, apoi curăță zona. Trebuie însă să știi că această soluție va reduce mucegaiul, dar nu va dispărea complet.

Mai poți folosi acest lichid-minune și la dezinfectarea vasului de toaletă. Pune o jumătate de cană în vas și lasă pentru 30 de de minute, apoi curăță cu peria. Și dacă tot suntem în baie, curăță și perdeaua de la duș tot cu acest lichid.

Apa oxigenată, lichidul-minute care te ajută la curățenia în casă
Păstrează vasul de toaletă curat

Tot cu ajutorul peroxidului de hidrogen se pot curăța tocătoarele de lemn pe car tai legumele. Lichidul va elimina bacteriile, iar pentru o viață mai lungă a tocătorului, aplică ulei mineral.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here