Sistemele de încălzire în pardoseală asigură un microclimat eficient în interiorul casei tale

0
Incalzire in pardoseala

Când ne referim la sezonul rece primul lucru la care ne gândim este asigurarea unui microclimat potrivit în interiorul casei noastre, un aspect deosebit de important. Este esențial să avem o temperatură optimă atât la nivelul capului sau al nasului, cât și la nivelul extremităţilor, mai precis la nivelul picioarelor.

În acest sens, centraleieftine.ro oferă sisteme de încălzire în pardoseală eficiente pentru interiorul unei locuințe. Chiar dacă ești bine îmbrăcat şi chiar dacă centrala ta termică este de cea mai bună calitate, pot exista situaţii în care ți-ai putea dori ceva mai mult.

Ce sunt sistemele de încălzire în pardoseală?
Sistemele de încălzire în pardoseală sunt sisteme care radiază căldura din podea și care au devenit din ce în ce mai populare ca înlocuitor pentru sistemele tradiționale care folosesc calorifere. Fenomenul este evident în multe încăperi cu podea din suprafață dură, cum ar fi gresia. Astfel un sistem care folosește căldura radiată din podea este gândit să fie mai eficient decât unul bazat pe calorifere, datorită faptului că funcționează la temperaturi mai joase. În același timp, sistemele de încălzire în podea au timpul de răspuns mare și trebuie să funcționeze 24/7 la o temperatură constantă, altfel ar putea să scadă temperatura foarte mult în eventualitatea opririi sistemului.

Cât de eficient este un sistem de încălzire în pardoseală?
Conform specialiștilor, temperatura resimţită la o anumită înălţime faţă de sol poate fi deseori mai mare decat cea resimţită la nivelul membrelor inferioare, fenomen ce se datorează convecţiei şi a felului în care aerul cald înlocuieşte aerul rece la o anumită înălţime și datorită densităţii acestuia. Tot specialiştii ne atrag atenția asupra faptului că temperatura pe care organismul nostru o resimte trebuie să fie una constată, în așa fel încât aceasta să nu aibă efecte mai puțin benefice asupra organismului. Asigurarea unei temperaturi optime la nivelul membrelor inferioare se poate realiza deci, prin instalarea sistemelor de încălzire în pardoseală de care discutam anterior.

De ce sunt avantajoase sistemele de încălzire în pardoseală?
Sistemele de încălzire în pardoseală au avantajul major de a transmite căldura în mod uniform în toată încăperea, aceasta fiind distribuită de jos în sus, astfel organismul uman va percepe acest lucru ca pe o modificare benefică. Un alt avantaj este şi faptul că aceste sisteme suportă aproape orice tip de sistem de acoperire. Plăcile ceramice şi parchetul sunt elementele care reacţionează cel mai bine cu acest sistem de încălzire, dar în cazul răşinilor este de dorit să se evite utilizarea unor astfel de sisteme deoarece căldura generată de sistemul de încălzire poate aduce anumite probleme acestor componente.

incalzire-in-pardoseala
incalzire-in-pardoseala

În concluzie, în timp ce pentru încălzirea obișnuită se utilizează o multitudine de ţevi şi racorduri, care de cele mai multe ori sunt vizibile după perdele, în acest caz vorbim despre o reţea de conducte „îngropate”, care nu se văd. În acest mod se câștigă mai mult spaţiu, mai ales în cazul caselor restrânse ca dimensiuni.

Despre centraleieftine.ro
Centraleieftine.ro comercializează produse pe piața locală de aproape 10 ani atât prin www.centraleieftine.ro cât și prin showroomul din București. Magazinul online centraleieftine.ro oferă instalații sanitare, elemente necesare instalării unei centrale termice, de la calorifere la kituri de încălzire în pardoseală, convectoare, boilere, pompe, ups-uri pentru centrale temrice, instanturi,vase hidrofor și de expansiune. Poate pune la dispoziția clienților și o gamă de produse necesare construcției rețelelor de apă cât și de gaze atât pentru case cât și pentru apartamente și coloane de bloc.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto:  rehau-incalzireinpardoseala.ro, groundenergy.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here