Ce înseamnă credit de consum și când îți poate fi util

0

Te gândești să iei un împrumut bancar sau vrei să afli mai multe informații despre creditele de consum? Aceste tipuri de împrumuturi îți sunt acordate de bănci pentru a putea să faci o cheltuială atunci când ai nevoie de o sumă suplimentară de bani. Află în acest articol mai multe detalii despre acest produs financiar și descoperă în ce situații îți poate fi util. 

Ce este creditul de consum?

Creditul de consum este un împrumut pe care o persoană fizică îl poate accesa pentru realizarea unor proiecte imediate. Mai precis, este un produs financiar care include orice alt credit în afara celui pentru investiții imobiliare, și poate fi garantat sau nu cu ipotecă imobiliară. 

 

Spre exemplu, creditul de consum Alpha Auto intră sub categoria acestor tipuri de credit, deoarece poți accesa un împrumut de până la 50.000 Euro pentru achiziționarea unui autoturism. Astfel, procuri banii de la bancă, apoi urmează să rambursezi creditul în decursul a maximum 5 ani. În cazul acestui tip de credit, garanția este reprezentată de autovehiculul cumpărat cu banii împrumutați, bun pentru care trebuie să închei și o poliță CASCO pentru protejarea acestuia.  

 

Creditele de consum sunt cele de nevoi personale, cele pentru studii, pentru renovare, servicii medicale ș.a.m.d. De regulă, suma pe care banca ți-o pune la dispoziție este cuprinsă între 200 și 30.000 Euro (echivalentul în Lei) fără ipoteca imobiliară sau până la 15.,000 euro dacă vii cu o ipotecă imobiliară. Este un credit luat pe termen scurt sau mediu, de la 1 lună la maximum 5 ani. 

Când îți poate fi util un credit de consum?

Creditul de consum este util în momentul în care îți poate acoperi o nevoie sau îți este necesară o sumă de bani pe loc. În acest sens, portofoliul băncilor conține oferte de credite de consum pentru plata mai multor bunuri sau servicii precum: 

  • Finanțarea cheltuielilor legate de efectuarea studiilor/ cursurilor de specialitate: credit de studii;
  • Achiziționarea unui autoturism nou: creditul auto;
  • Restructurarea creditelor existente: credit de refinanțare;
  • Plata tratamentelor medicale: creditul pentru îngrijiri medicale;
  • Renovarea sau modernizarea locuinței: creditul de renovare;
  • Orice altă nevoie financiară care nu presupune specificarea destinației banilor: credit de nevoi personale. 

 

Condițiile de creditare, perioada de rambursare, precum și suma maximă disponibilă depind de tipul de credit accesat. Important este și gradul de îndatorare, adică valoarea maximă a ratei bancare, raportată la venitul tău / al familiei tale disponibil.  

 

În momentul în care te decizi că ai nevoie de un credit de consum trebuie să iei în considerare posibilitatea de a susține rata lunară.  Partea bună este că un consilier bancar îți va oferi toate detaliile de care ai nevoie și te va îndruma spre cel mai bun credit de consum potrivit ție. 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here