Stilul Eclectic și Maximalismul. Cele mai colorate stiluri de design interior

1

În ultimul timp tot mai multe persoane pun accent pe stilul în care este decorată casa lor, iar în această perioadă în care minimalismul și tonurile de bej tipice milenialilor au devenit plictisitoare, tot mai pupulare devin stilurile de docorațiuni interioare colorate și creative.

Citește în articolul de mai jos despre Maximalism și stilul Eclectic, cele mai colorate și creative stiluri de design interior

Stilul Eclectic 

Stilul este descris adesea drept un haos organizat deoarece oferă libertatea de a alege orice piesă de mobilier sau decorațiune dorită. Are un element capricios, dar de asemenea o eleganță aparte, printr-o combinație de elemente ce aparțin stilurilor minimalism, modernism, clasicism, retro sau vintage. 

Stilul Eclectic este inspirat din diferite culturi și regiuni din jurul lumii, dar și diferite perioade istorice, având adesea culori îndrăznețe, modele complexe și texturi unicate.

Dacă alegi acest stil pentru casa ta, este important să ții cont de elementele cheie: exprimarea creativă, personalizarea, diversitatea și potrivirea. Acest stil nu are un set de reguli, fiind la alegerea fiecărei persoane cum dorește să îl interpreteze și execute, de aceea orice cameră decorată într-un stil eclectic este unicată și în ton cu gusturile și personalitatea propietarului sau designerului.

Stil Eclectic
Stil Eclectic
Stil Eclectic
Stil Eclectic
Stil Eclectic
Stil Eclectic

 

Simetria formelor, modelelor și proporțiilor este foarte importantă de urmărit, chiar dacă stilul eclectic este extrem de permisiv și lipsit de reguli stricte, orice element cu un model specific, trebuie să aibă încă un element asemănător.

Cu toate că poate să sune complicat, stilul de decor eclectic este foarte permisiv și are âla bază decorarea spațiului cu lucruri care îți plac și îți aduc bucurie, indiferent în ce stil se încadrează.

Vezi și Un nou stil de design interior? Ce se ascunde în spatele tendinței cluttercore

Maximalism

Maximalismul este echivalentul nonconformismului și creativității, iar în designul de interior este prezent prin bogăția de elemente, texturi, culori, cât și impresia bogăției și abundenței.

Principalele trăsături ale maximalismului

  • Opulența și îndrăzneala – culori contrastante, țesături de lux și detalii ornamentale
  • Suprapunerea texturilor – spații pline cu un amestec eclectic de mobilier, accesorii și elemente decorative care creează profunzime și interes vizual
  • Combinații eclectice – Similar cu stilul eclectic, însă maximalismul se conccentrează asupra creării unui sentiment de lux, fiind mult mai calculați în alegerile făcute, spre deosebire de libertatea stilului eclectic.
Stil Maximalist
Stil Maximalist
Stil Maximalist
Stil Maximalist
Stil Maximalist
Stil Maximalist

 

Stilul eclectic și cel maximalist au în comun creativitatea și individualitatea, însă se disting prin caracteristici și detalii fine. Designul eclectic se distinge prin mixuri de stiluri culori și modele într-un stil personal și expresiv, în timp ce maximalismul, pune accent pe abundență, opulență și extravaganță, creând încăperi luxoase și îndrăznețe.

Sursă foto: https://ro.pinterest.com/

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here