Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț, iată cum trebuie să procedezi

0
Divort

Puțini dintre cei care decid să se căsătorească iau în considerare posibilitatea unei despărțiri. Cu toate acestea, viitorul luminos anticipat de cuplu nu se concretizează întotdeauna în realitate.

Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț

Deși în timpul căsătoriei oamenii nu se gândesc la posibilitatea unei separări, soarta poate interveni din diverse motive. Puțini sunt cei care cunosc regulile corecte privind gestionarea inelelor sfințite în această situație.

Iată ce poți să faci cu verighetele după divorț:

  • pot fi depozitate după divorț împreună cu inelul de logodnă într-o cutie separată de celelalte bijuterii purtate zilnic.
  • pot fi vândute
  • Verigheta poate fi topită și transformată într-o altă bijuterie
  • Aceste inele pot fi păstrate pentru viitor, mai ales pentru copii
  • O altă opțiune este să arunci inelul în ape adânci sau ape curgătoare, eliberându-te astfel de energiile negative acumulate
  • nu este deloc bine ca verigheta să fie dată fostului soț, mai ales dacă și persoana în cauză a contribuit financiar la achiziționarea inelelor.

Ce simbolizează verigheta

Verigheta este bijuteria care repreprezintă legătura dintre soț și soție. Aceasta este sfințită în biserică la slujba de Cununie și se poartă de către soți pe degetul inelat stâng.

Se consideră că din acest deget pornește vena ”dragostei”, o venă care duce direct la inimă. În România există și obiceiul de a o purta la degetul inelar de la mâna dreaptă, primele trei degete fiind reprezentările Sfintei Treimi.

Potrivit unei surse, în Roma Antică, inelele de aur simbolizau eternitatea, dragostea infinită și loialitatea. De obicei, acestea erau făurite ca două mâini încleștate, iar unele femei chiar aveau gravate câte o cheie, reprezentând puterea de a deschide inima soțului lor.

Acest inel este subiectul multor superstiții. Pierderea sau ruperea lui reprezintă un semn rău, ba chiar prevestește despărțirea soților sau pierderea afecțiunii ori a vieții.

Descoperă și: De ce se poartă inelul de logodnă pe degetul inelar. Care este motivul și ce semnificație are acest obicei

Superstiții în legătură cu verighetele

O superstiție frecventă este că niciodată nu ar trebui să încerci sau să porți verigheta altcuiva.

De asemenea, se consideră un semn nefast dacă verigheta cade în timpul Tainei Cununiei. Persoana dintre miri căreia îi cade inelul este adesea asociată cu pierderea primei vieți. Conform superstiției, inelul nu ar trebui ridicat de la sol nici de către mire, nici de către mireasă.

Și ziua în care sunt achiziționate verighetele este importantă. Cele cumpărate într-o zi de vineri se spune că aduc numai ghinion.

Verighetele prea strâmte pe deget se spune că prevestesc gelozii excesive, în timp ce cele prea largi indică o posibilă despărțire, lipsă de loialitate și chiar de afecțiune.

Prin intermediul verighetelor se practică ghicirea sexului copilului nenăscut. Verigheta este suspendată de un fir de păr sau de o ață deasupra burticii femeii însărcinate. Dacă verigheta se rotește în sensul acelor de ceasornic, se consideră că va fi un băiat. În cazul în care se rotește în sens invers, se presupune că va fi o fetiță.

Sursa: a1.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here