Ce zahăr este bun pentru prăjituri. Află detaliul pentru cele mai gustoase dulciuri

1

Când te hotărăști să faci ceva dulce, te gândești la ingrediente, iar zahărul sigur nu lipsește. Ceea ce știm este că multe gospodine nu folosesc zahărul bun pentru prăjituri, iar unele dintre ele nu ies gustoase. Află ce zahăr trebuie să folosești pentru prăjituri și care este diferența. 

Tipul de zahăr pe care îl folosești la o prăjitură depinde parțial de prăjitura pe care o faci. Deoarece zahărul brun deschis are mai multă umiditate și o anumită aromă de melasă. Acesta este bun pentru:

  • prăjituri cu ciocolată

  • negrese

  • prăjituri pe bază de banane.

Zahărul brun deschis este prea puternic pentru prăjituri mai ușoare cu unt, cum ar fi prăjiturile cu vanilie, de exemplu. Pentru aceste genuri de prăjituri ai nevoie de un zahăr mai rafinat, pentru ca aroma zahărului să nu copleșească celelalte ingrediente.

În general, zahărul pudră este preferabil pentru prăjiturile cu cremă, deoarece cristalele mai mici se dezvoltă rapid pe măsură ce este bătut cu untul, în timp ce zahărul granulat nu se dizolvă întodeauna complet în timpul etapei de cremare.

Dacă ai doar zahăr granulat, atunci cel mai bine ar fi să te uiți la prăjiturile făcute folosind o metodă de topire, cum ar fi turta dulce lipicioasă, unele brioșe, pâinea cu banane sau prăjitura cu ciocolată, adăugând zahărul granulat în cratiță împreună cu untul, astfel încât acesta să se topească bine.

Ce rol are zahărul în prăjituri

Pe lângă aromă, zahărul adaugă și dulceață produselor din cofetării. Există tipuri de zahăr care adaugă profunzime de aromă și conferă un gust caramelizat, cum ar fi zahărul brun, care menține produsele moi și umede.

Odată cu adăugarea de zahăr, în timpul procesului de coacere, zahărul reține umiditatea, ceea ce face ca produsele noastre de patiserie să fie umede. Ca agent de conservare, atunci când este adăugat la gemuri sau chiar la prăjituri, ajută aceste produse să dureze mai mult timp.

Când este dizolvat în apă caldă, zahărul ajută la activarea drojdiei în timpul procesului de fermentare. Drojdia este hrănită cu ajutorul zahărului pentru a accelera procesul și pentru a ajuta drojdia să se activeze mai bine.

Această reacție se numește reacție Maillard, atunci când există zahăr într-o substanță în contact cu căldura, aceasta își schimbă culoarea și se caramelizează. Zahărul este un stabilizator. Atunci când este bătut cu unt sau albușuri, se știe că zahărul reține aerul și ajută la stabilizare.

Tipuri de zahăr

Există mai multe tipuri de zahăr și fiecare este mai bun pentru o prăjitură. Dar, în cele ce urmează vorbim de aceste tipuri de zahăr și, în cele din urmă, alegi ce zahăr trebuie să folosești de fapt pentru prăjituri.

1. Zahăr alb

Este cel mai comun tip de zahăr utilizat în coacere. Este derivat din planta de trestie de zahăr (sfecla de zahăr). Zahărul alb este vândut în comerț în trei varietăți:

Zahărul granulat 

Acest tip de zahăr are bucăți mai mari, asemănătoare unor cristale, și nu este folosit foarte des în panificație. Din cauza dimensiunii sale, zahărul granulat poate fi greu de dizolvat în timp ce se amestecă aluatul și poate lăsa o crocantă nedorită mai târziu, când produsele sunt coapte.

Cu toate acestea, poate fi totuși folosit pentru a face un caramel, coulis de fructe sau gemuri de fructe. Atâta timp cât încălzești și topești direct cristalele de zahăr, acesta este bun de utilizat. Poți face în continuare caramel, sau coulis de fructe și gemuri cu zahăr granulat. Atâta timp cât îl încălzești direct, ar trebui să fie în regulă, scrie playtech.ro

Zahăr superfin

Genul acesta de zahăr este, de asemenea, cunoscut sub numele de zahăr superfin, iar zahărul pentru micul dejun are dimensiuni mai fine.

Acest tip de zahăr este preferat de brutari. Datorită dimensiunii perfecte a bobului de zahăr, acesta se dizolvă ușor în aluat și se coace foarte bine, relatează playtech.ro

Zahărul pudră

Poate fi folosit pentru a face literalmente orice, fie că este vorba de prăjituri, plăcinte, fursecuri sau brioșe. Zahărul pudră este cea mai fină versiune pe care o puteți obține, este practic zahăr pudră.

În comerț, zahărul pudră vine cu amidon de porumb adăugat pentru a preveni aglomerarea. Acest tip de zahăr este folosit pentru a face glazuri, glazură sau chiar pentru a pudra deasupra prăjiturilor, informează playtech.ro

Citește și: Zahăr sau miere? Care dintre cele două e mai sănătos pentru organism

2. Zahăr brun

Zahărul brun este ușor mai puțin procesat decât zahărul alb, deoarece are încă melasă în el. Se găsește în două varietăți: brun deschis și brun închis, care se determină în jurul cantității de melasă adăugată la fiecare varietate. Mai multă melasă este mai închisă la culoare.

Zahărul brun are ca rezultat mai multă umiditate și mai multă masticabilitate pentru produsele noastre de patiserie. Zahărul brun funcționează foarte bine în fursecuri sau în deserturi în care doriți să adăugați un gust de caramel, relatează playtech.ro

3. Zahăr Jaggery

Zahărul Jaggery este foarte des folosit în aproape toate gospodăriile indiene. Este un tip popular de zahăr care nu este rafinat și are melasă.

Se știe că, pe lângă dulceață, jaggery are și anumite beneficii pentru sănătate. Se știe că îmbunătățește fierul, ajută la digestie și, de asemenea, îmbunătățește imunitatea. Acesta este puțin mai puțin dulce decât zahărul alb.

4. Zahăr de palmier din nucă de cocos

Zahărul de cocos provine din seva deshidratată a nucii de cocos și are un indice glicemic mai mic. Deoarece zahărul din nucă de cocos nu provine din trestie de zahăr, gustul poate fi un pic diferit, cu note de nucă de cocos. Acest tip de zahăr este, de asemenea, cunoscut pentru că are în el fier, zinc, calciu și potasiu prezente în el, ceea ce poate fi excelent pentru organismul nostru.

5. Îndulcitori lichizi, precum mierea, arțarul sau nectarul de agave

În afară de tipurile de zahăr care sunt uscate, ai la dispoziție și îndulcitori lichizi precum mierea, arțarul și agavele. Toate trei au gust bun și sunt folosite de anumite gospodine, de exemplu, pentru clătite.

Mierea

Este cel mai popular îndulcitor lichid care este produs de albine. Mierea este mai dulce decât zahărul alb. De asemenea, este cunoscută pentru faptul că are antioxidanți, proprietăți antifungice și antibacteriene.

Siropul de arțar

Este derivat din arțari, este un alt tip de îndulcitor lichid. Siropul de arțar este, de asemenea, vegan și este utilizat pe scară largă ca înlocuitor al mierii. Deși siropul de arțar are un gust incredibil, este ușor cam scump. De asemenea, este mai dulce decât zahărul alb.

Nectarul de agave

La fel ca și tequila, este derivat din planta de agave. Nectarul de agave este originar din Mexic și nu conține alcool. Acest tip de îndulcitor lichid este similar cu gustul și consistența mierii.

6. Ștevia

Stevia este un îndulcitor fără zahăr care este derivat. Se găsește sub două forme, sub formă de pudră și lichidă. Se știe că coacerea cu ștevie lasă în urmă un ușor gust de lemn dulce și este, de asemenea, mult, mult mai dulce decât zahărul.

7. Tipuri naturale de zahăr din fructe

Fructele, dulcele naturii, sunt folosite pe scară largă în panificație. Coacerea este mult mai aromată atunci când sunt implicate fructe.

Cele mai folosite fructe pe care le folosesc gospodinele în coacere și care adaugă zaharuri naturale sunt bananele, compotul de mere și curmalele.

Sursa: playtech.ro

un comentariu

  1. […] Când te hotărăști să faci ceva dulce, te gândești la ingrediente, iar zahărul sigur nu lipsește. Ceea ce știm este că multe gospodine nu folosesc zahărul bun pentru prăjituri, iar unele dintre ele nu ies gustoase. Află ce zahăr trebuie să folosești pentru prăjituri și… Cititi mai multe aici: Ce zahăr este bun pentru prăjituri. Află detaliul pentru cele mai gustoase dulciuri […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here